Κατεπείγουσα επιστολή στον Υπουργό Παιδείας από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας για τις πανελλήνιες στην Λέσβο

Στη σημερινή του συνεδρίαση το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε ομόφωνα τη στήριξη του αιτήματος του Συλλόγου Γονέων Τελειόφοιτων Ν. Λέσβου


Στη σημερινή του συνεδρίαση το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε ομόφωνα τη στήριξη του αιτήματος του Συλλόγου Γονέων Τελειόφοιτων Ν. Λέσβου και εξουσιοδότησε τον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Γιώργο Καμπούρη να αποστείλει κατεπείγουσα επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, με την οποία στα πλαίσια της ισοπολιτείας και της ισονομίας ζητεί να παρθούν τα ακόλουθα έκτακτα μέτρα:

Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων από το νησί της Λέσβου να κατοχυρώσουν τη βαθμολογία τους σε όσα μαθήματα έχουν εξεταστεί μέχρι τώρα και να τους δοθεί η δυνατότητα να δώσουν τα υπόλοιπα μαθήματα σε άλλες ημερομηνίες (όσο το δυνατόν συντομότερα), και όχι στις επαναληπτικές του Σεπτεμβρίου.

Να υπάρξει ειδικό καθεστώς για την εισαγωγή των υποψηφίων από τη Λέσβο  (π.χ. ποσόστωση, επιπλέον θέσεις εισακτέων σε κάθε σχολή κ.τ.λ.), όπως είχε προβλεφθεί το 2014 για τους σεισμόπληκτους μαθητές της Κεφαλονιάς και το 2015 για την Λευκάδα.


Πρέπει να διευκρινιστεί ότι  οι θέσεις που προβλέπονται από το μέτρο της ποσόστωσης είναι καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ και επομένως οι υποψήφιοι από την Λέσβο, εάν ισχύσει το μέτρο, δεν θα «στερήσουν» καμία θέση από τους συνυποψήφιούς τους απ’ όλη την Ελλάδα.