Καλοκαίρι 2017 στο Μολυβο- Πλούσιες εκδηλώσεις από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου και το δίκτυο Lesvos the other Aegean

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά ανακοινώθηκε το φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα γίνει στον Μολυβο Λέσβου υπό την διοργάνωση του Φορέα Τουρισμού Μολύβου και του δικτύου Lesvos the other Aegean.


ΦΕΣΤΙΒΑΛ & ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου και το δίκτυο Lesvos the other Aegean ανακοινώνει τα φεστιβάλ και τις  εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την φετινή τουριστική σεζόν σε συνεργασία και με άλλους φορείς .  

Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα πάντα με την ανάπτυξη των κάθετων αγορών που προάγει ο Φορέας ( ποδηλατικός,  ευεξίας, πολιτισμού, γαστρονομικός, περιπατητικός κλπ) με σκοπό πάντα την προώθηση και την προβολή του νησιού, ως ένας προορισμός εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρει στον επισκέπτη ολοκληρωμένες υπηρεσίες και παροχές.

3-4 Ιουνίου  2017

4ο MOLYVOS URBAN MTB RACE

Ποδηλατικός γύρος στα σοκάκια του Μολύβου. Ένας αγώνας θεσμός που φέτος αναβαθμίζεται και γίνεται διήμερος. Στον αγώνα φέτος θα συμμετέχουν πάνω από δέκα αθλητές της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας. Παράλληλα θα γίνουν παιδικοί αγώνες και παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Η διοργάνωση έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, του ΝΠΔΔ Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, της Δημοτικής Ενότητας Μήθυμνας, του Lesvos Ride και του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.

Περισσότερες πληροφορίες www.molyvosmtb.com

23 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ

Στην πλατεία Λευκονίκου με άναμμα φωτιάς, σατιρικά, δίστιχα κ.λπ.  Μία διοργάνωση θεσμός που γίνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών « Ο ΜΟΛΥΒΟΣ»

1-2 Ιουλίου 2017

ERESSOS LAVA WKND

Διήμερο με ποδήλατο και τρέξιμο στην άμμο που διοργανώνει ο  Φορέας Ανάπτυξης & Προβολής Ερεσού.

2 Ιουλίου 2017  

ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

 Στην πλατεία Λευκονίκου με την συμμετοχή παιδικών χορευτικών συγκροτημάτων.

 Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών « Ο ΜΟΛΥΒΟΣ»  με την υποστήριξη του Φορέα Τουρισμού Μολύβου.


14-16  Ιουλίου 2017

1ο LESVOS FOOD FEST.

Το πρώτο φεστιβάλ γεύσεων ξεκινάει φέτος από τον Μόλυβο, με ποικίλες γαστρονομικές εκδηλώσεις και εργαστήρια. Το φεστιβάλ διοργανώνει το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου με την υποστήριξη και την συνεργασία του Φορέα Τουρισμού Μολύβου. Το φεστιβάλ θα έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, της ΓΣΕΒΒΕ, του Επιμελητηρίου Λέσβου, της Ένωσης Ποτοποιών και άλλων φορέων που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Περισσότερες πληροφορίες σύντομα στο www.lesvosfoodfest.com

31  Ιουλίου -5 Aυγούστου 2017
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ                                                                                                         
 Η δημιουργική δραστηριοποίηση των παιδιών και η επαφή τους με την τέχνη μέσα από το παιχνίδι, είναι ο στόχος της παράλληλης αυτής δράσης που διοργανώνεται στο πλαίσιο της 6ης Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας «Αρίων». Στις πέντε ημέρες εργαστηρίου τα παιδιά (7-12 ετών) με την βοήθεια έμπειρων υπευθύνων του εργαστηρίου θα φτιάξουν μία μικρή παράσταση πάνω στο παραδοσιακό παραμύθι «η Πετρόσουπα» που μιλά για τη δύναμη και την σημασία της προσφοράς.

Περισσότερες πληροφορίες http://arionacademy.com/workshop/

1 Αυγούστου 2017

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΩΝ

Στο πλαίσιο της 6ης Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας «Αρίων», με στόχο να αναδειχθεί η πορεία της αρχαίας λυρικής ποίησης από τον Αρίωνα ως τις μέρες μας, την 1η Αυγούστου διοργανώνεται ημερίδα με τίτλο  «Λυρικές Συναντήσεις – Η λυρική ποίηση από τον Αρίωνα μέχρι τις μέρες μας», με τη συμμετοχή διακεκριμένων λογοτεχνών και μουσικών.
Περισσότερες πληροφορίες http://arionacademy.com/imerida/

2-8 Αυγούστου 2017

6η  ΘΕΡΙΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΘΑΡΑΣ «ΑΡΙΩΝ»

Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου ο Μόλυβος θα γεμίσει και πάλι με ήχους από κιθάρες, μουσικούς που πηγαινοέρχονται φορτωμένοι με τα όργανά τους στα γραφικά σοκάκια και τραγούδια παιδιών που κάνουν πρόβες για την παράστασή τους κάθε πρωί στο λιμάνι.                  

 Θα είναι όλοι εκεί, μικροί και μεγάλοι, για την 6η Ακαδημία Κιθάρας Αρίων. Θα καταφθάσουν από διαφορετικές χώρες και τόπους για να συμμετέχουν σε δράσεις με επίκεντρο την κιθάρα, να μοιραστούν μουσικές εμπειρίες και βέβαια να απολαύσουν ‘δημιουργικές’διακοπές. Περισσότερες πληροφορίες στο www.arionacademy.com

9 Αυγούστου 2017

ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΝΤΑΔΑΣ  ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΜΟΛΥΒΟΥ

Διοργάνωση  Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών «Ο Μόλυβος» με την υποστήριξη του Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

11 Αυγούστου 2017

17ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

 Διοργάνωση  Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών «Ο Μόλυβος»
με την υποστήριξη του Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

16 -19 Αυγούστου 2017

INTERNATIONAL MOLYVOS MUSIC
FESTIVALL                          

Διεθνές φεστιβάλ κλασικής μουσικής στο Κάστρο Μολύβου, και  σε διάφορα σημεία εντός οικισμού.

Διοργάνωση MIMF με την υποστήριξη του Φορέα Τουρισμού Μολύβου.


1 Οκτωβρίου 2017

2ο LESVOS TRAIL

O δεύτερος διεθνής αγώνας δρόμου βουνού διοργανώνεται και φέτος στην ευρύτερη περιοχή του Λεπετύμνου με εκκίνηση και τερματισμό στον Μόλυβο. Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου με την συνεργασία και την υποστήριξη της ΕΤΑΛ, της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, του Δήμου Λέσβου, του Επιμελητηρίου Λέσβου, του ΣΕΓΑΣ και του Lesvos Ride. Περισσότερα στο www.lesvostrail.com

Θα υπάρξουν και άλλες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν ή θα έχουν την υποστήριξη του  Φορέα Τουρισμού Μολύβου που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

                                                                                                                                                

                                          ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ