Στο Οινόκαστρο της ACHAIA CLAUSS 28 μαθητές της Β΄ Γυμνασίου του 4ου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Στο Οινόκαστρο της ACHAIA CLAUSS 28 μαθητές


Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 στις 15:00 το απόγευμα, η ομάδα εθελοντισμού και ενεργοποίησης Patrinistas, σε ρόλο πρεσβευτή της Πάτρας, με την συνδρομή της Ξεναγού Αντωνίας Ράπτη, ανταποκρινόμενη θετικά σε σχετικό αίτημα του 4ου Γυμνάσιου Μυτιλήνης, διοργάνωσε περιήγηση στο Οινόκαστρο της ACHAIA CLAUSS, σε 28 μαθητές της Β΄ Γυμνασίου και τους συνοδούς καθηγητές τους, που επισκέφθηκαν την πόλη μας στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής, με σημείο συνάντησης - εκκίνησης την Kάβα Δανιηλίδος , στο Παλαιό Οινοποιείο.

Οι μαθητές περιηγήθηκαν - γνώρισαν και φυσικά φωτογράφησαν μερικές από τις πιο παλιές - ιστορικές εγκαταστάσεις - κτίσματα - δημιουργήματα του Οινόκαστρου της ACHAIA CLAUSS, σε έναν απαράμιλλης ομορφιάς τόπο, στο Πετρωτό Πατρών. Επιπρόσθετα πραγματοποίησαν συμβολικά δενδροφύτευση μιας ελιάς στο προαύλιο χώρο του Οινόκαστρου. Με το πέρας της ξενάγησης, η οποία ήταν διάρκειας δύο ωρών περίπου , στην Κάβα Δανιηλίδος, προσφέρθηκαν στους μαθητές δροσιστικά αναψυκτικά, ενώ οι ενήλικες δοκιμάσαμε - γευτήκαμε τα υπέροχα προϊόντα του οινοποιείου (μαυροδάφνη, μοσχάτο, λευκό ξηρό κ.α.).

​Λίγο αργότερα στις 19:30 το απόγευμα, η ομάδα εθελοντισμού και ενεργοποίησης Patrinistas, με την συνδρομή του Συντηρητή Έργων Τέχνης - Μουσειολόγου Ξενοφώντα Παπαευθυμίου, διοργάνωσε περιήγηση στο Κέντρο και την πάνω πόλη της Πάτρας, στους 28 μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές του 4ου Γυμνάσιου Μυτιλήνης, με σημείο συνάντησης – εκκίνησης την πλατεία Γεωργίου μπροστά από το Θέατρο Απόλλων. Μια υπέροχη βόλτα στο Κέντρο και στην πανέμορφη - γραφική πάνω πόλη της Πάτρας, κατά την οποία ενημερώθηκαν για την ιστορία, την αρχιτεκτονική και την ονοματολογία των δρόμων της περιοχής. Στη περιήγηση συμμετείχαν εκτός των μαθητών και των συνοδών καθηγητών και αρκετοί φίλοι μας πατρινοί (μικροί και μεγάλοι). Και φυσικά... οι φωτογραφικές μας μηχανές πήραν στην κυριολεξία φωτιά, αποθανατίζοντας τα πάντα στον διάβα μας!!!

Ευχαριστούμε θερμά την Ξεναγό Αντωνία Ράπτη και τον Συντηρητή Έργων Τέχνης - Μουσειολόγο Ξενοφώντα Παπαευθυμίου, για την ανιδιοτελή συνδρομή τους και τις υπέροχες - άκρως ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις, που μας πρόσφεραν !!!


Πηγη newsplus.gr