Σύναψη Σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ Δήμου Λέσβου και Δήμου Λήμνου

Σύναψη Σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας


Αναλυτικά η απόφαση όπως δημοσιεύτηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ:

Η εισήγηση έχει ως εξής: «Θέμα: «Σύναψη Σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ Δήμου Λέσβου και Δήμου Λήμνου». Σύμφωνα με το άρθρο 99,Ν3852/2010 μπορούν όμοροι Δήμοι να συνάψουν συμβάσεις διαδημοτικής ή διαβαθμιδικής συνεργασίας με τις οποίες αναλαμβάνουν την άσκηση αρμοδιότητας για λογαριασμό του αντίστοιχου Δήμου ή την υποστήριξη της άσκησής του.

Οι συμβάσεις αυτές καλούνται «ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ».

Στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος Λήμνου με την υπ αριθμ.49/2017 απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου να συνάψει Διαδημοτική Σύμβαση Συνεργασίας, με σκοπό τη διάθεση Τεχνικού Προσωπικού λόγω έλλειψης προσωπικού για την παρακολούθηση και επίβλεψη δύο έργων που υλοποιούνται από αυτόν καθώς και τη διάθεση προσωπικού για τη συμμετοχή του στις Επιτροπές Επίβλεψης μελετών καθώς και σε Επιτροπές παραλαβής έργων κτλ.

Για τον παραπάνω λόγο ζητώ: 1)Την έγκριση της σύναψης Σύμβασης Διαδημοτικής συνεργασίας του Δήμου μας με το Δήμο Λήμνου. 2)Τον ορισμό εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην Επιτροπή παρακολούθησης Σύμβασης. Η ισχύς της Σύμβασης ορίζεται μέχρι 31/12/17.»

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Α. ΕΓΚΡΙΝΕΙ τη σύναψη σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λέσβου και του Δήμου Λήμνου, με σκοπό τη διάθεση Τεχνικού Προσωπικού λόγω έλλειψης προσωπικού για την παρακολούθηση και επίβλεψη δύο έργων που υλοποιούνται από αυτόν καθώς και τη διάθεση προσωπικού για τη συμμετοχή του στις Επιτροπές Επίβλεψης μελετών καθώς και σε Επιτροπές παραλαβής έργων κτλ.

Β. ΕΓΚΡΙΝΕΙ το υποβληθέν Σχέδιο Σύμβασης Διαδημοτικής Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λέσβου και του Δήμου Λήμνου το οποίο είναι συνημμένο και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας απόφασης.

Γ. ΟΡΙΖΕΙ ως αιρετά μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης των ανωτέρω αναφερόμενης Σύμβασης τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ Κατσαρό Κωνσταντίνο (τακτικό μέλος) με αναπληρωτή τον Κατζανό Γεώργιο.


Δ. ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΕΙ τον Δήμαρχο κ. Γαληνό Σπυρίδων να υπογράψει την ανωτέρω σύμβαση. Αναθέτει στον Αντιδήμαρχο κ.Κατσαρό Κωνσταντίνο την εκτέλεση του παρόντος και κάθε άλλη περαιτέρω ενέργεια.