Ημερίδα για την αδειοδότηση των ελαιοτριβείων από τον Σύνδεσμο Ελαιοτριβείων Λέσβου

Ο Σύνδεσμος Ελαιοτριβείων Λέσβου διοργανώνει ημερίδα


Ο Σύνδεσμος Ελαιοτριβείων Λέσβου διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Το νέο νομικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των ελαιοτριβείων – εφαρμογές, οφέλη, δυνατότητες και ζητήματα», στις 29 Μάη, στις 10 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχει ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Στρατής Ζαφείρης. Στους εισηγητές της ημερίδας περιλαμβάνονται οι ερευνητές Κώστας Χαρτζουλάκης και Παναγιώτης Κάτσαρης που έχουν μελετήσει τη μέθοδος της φερτάρδευσης.

Ο Σύνδεσμος σημειώνει: «Μετά το πέρας της ελαιοκομικής περιόδου και των επακόλουθων αυτής απαραίτητων εργασιών, τουλάχιστον των επειγόντων, το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ελαιοτριβείων Λέσβου, έχοντας υπόψη την ανάγκη τακτοποίησης των περιβαλλοντικών όρων των εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα της διαχείρισης των αποβλήτων τους, αποφάσισε να διοργανώσει ημερίδα με θέμα το νομικό πλαίσιο που διαμόρφωσε η νέα ΚΥΑ 127402/1487/Φ.15/2016 (ΦΕΚ 3924/Β/2016) και τις καινοτομίες που εισήγαγε, υλοποιώντας έτσι σύμφωνη πρόταση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας, κ. Στρ. Ζαφείρη, ο οποίος θα συμμετάσχει σ’ αυτή.

Είναι αναμενόμενο κάθε καινοτομία που θεσπίζεται να αντιμετωπίζεται με επιφυλάξεις και δισταγμούς από αυτούς στους οποίους απευθύνεται. Όμως, πέρα από τη γενική αυτή αρχή έχουν προκύψει συγκεκριμένα ερωτηματικά σχετικά με τις νέες εφαρμογές, που πρέπει να απαντηθούν, αφού το διακύβευμα είναι η βιωσιμότητα του ελαιοτριβείου».