Ομόφωνα αθώα τα βιβλιοπωλεία της Μυτιλήνης- Είχαν μπλέξει σε υπόθεση πώλησης πλαστών υπηρεσιακών εγγράφων σε μετανάστεςΑθώους κήρυξε το τριμελές Εφετείο κακουργημάτων δυο γνωστούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων χαρτικών και χρήσης φωτοτυπικών μηχανημάτων και έναν υπάλληλο σε ένα από αυτά, οι οποίοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι σε υπόθεση πώλησης πλαστών υπηρεσιακών εγγράφων σε πρόσφυγες.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή τη σχετική πρόταση του εισαγγελέα Εφετών και απάλλαξε και τους τρεις από τις βαριές κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, ενώ επέβαλε ποινές φυλάκισης δύο ετών με αναστολή στους ξένους που είχαν εμπλοκή σε κύκλωμα πώλησης πλαστών εγγράφων. Σε έναν από αυτούς επέβαλε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών χαρακτηρίζοντας τον αρχηγό της συμμορίας.

Το Νοέμβριο του 2015 είχε αποκαλυφθεί ότι μεσούσης της προσφυγικής κρίσης, σε σπίτια στο κέντρο της Μυτιλήνης βρέθηκαν δεκάδες πλαστά έγγραφα, μια πλαστή στρογγυλή σφραγίδα και μικροποσότητα ναρκωτικών. Κάποιες σακούλες από δυο γνωστά χαρτοπωλεία της πόλης, οι οποίες βρέθηκαν μέσα σε ένα σπίτι ήταν αρκετές, ώστε να εμπλακούν και οι δύο επιχειρηματίες και ο ένας υπάλληλος και να συλληφθούν και αυτοί μαζί με οκτώ άλλους μετανάστες όλοι ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Το αδίκημα της σύστασης-συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση τελικά κατέπεσε στο δικαστήριο το οποίο καταδίκασε τους ξένους για συμμετοχή σε συμμορία που διακινούσε πλαστά δικαιολογητικά σε πρόσφυγες, ενώ αθώωσε και τους τρεις Έλληνες αφού αποδείχθηκε πως δεν είχαν καμία συμμετοχή με την όλη υπόθεση.

Πηγή huffingtonpost.gr


(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)