Γενική απεργία 17 Μαΐου και Συλλαλητήριο στις 18 Μαΐου- Ανακοινώσεις συλλόγων

Ανακοινώσεις φορέων και κομμάτων

ΠΕΚ: Απεργία 17 Μάη & Συλλαλητήριο 18 Μάη

Εργαζόμενοι εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, μετανάστες,
η συγκυβέρνηση Σύριζα ΑΝΕΛ, ακολουθώντας πιστά τις κατευθύνεις ΕΕ - ΔΝΤ, υπηρετώντας τα συμφέρόντα του κεφαλαίου, ετοιμάζουν νέο κύκλο αντιλαϊκών μέτρων. Η νέα επίθεση του κεφαλαίου, τα νέα μέτρα όπως και όλα τα προηγούμενα, στόχο έχουν να θωρακίσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Τα μέτρα και τα «αντίμετρα» που φέρνουν, όσο και αν προσπαθούν να παρουσιάσουν ότι κινούνται σε «φιλολαϊκή» κατευθυνση, είναι βαθιά αντιλαϊκά και προς όφελος μόνο των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Η απελευθέρωση της Κυριακής αργίας, οι νέες μειώσεις στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις και στους μισθούς, η νέα μείωση στο αφορολόγητο και η νέα φοροληστεία που εξαπολύουν, θα γονατίσουν ακόμα περισσότερο την εργατική λαϊκή οικογένεια που ήδη δεινοπαθεί όλα τα χρόνια της κρίσης.
Η απάντηση μας θα πρέπει να είναι αγωνιστική και μαζική. Χωρίς καμιά αναμονή, να ριχτούμε στην μάχη της απεργίας και εδώ στο νησί μας.

Αν δεν τους σταματήσουμε εμείς, αυτοί δεν πρόκειται να κάνουν πίσω!

Αρκετά έχουμε ματώσει για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, για τα αφεντικά και την λυκοσυμμαχία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Σέρνουν την χώρα μας και την εργατική τάξη σε επικίνδυνες καταστάσεις για να θωρακίσουν τα κέρδη τους. Τα συμφέροντά μας δεν είναι ίδια με τα δικά τους.

Να βροντοφωνάξουμε όχι άλλα μέτρα στου λαού τις πλάτες!

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε. Δεν θα δουλεύουμε σε συνθήκες γαλέρας για την δική τους κερδοφορία.

Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά!

Απαιτούμε και διεκδικούμε δουλειά με δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας. Παλεύουμε και εδώ στο νησί μας για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών. Να ακυρωθεί η απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ


Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση τις 17 Μάη στη πλατεία Σαπφούς καλεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, τη μικρομεσαία αγροτιά του νησιού μας. Η απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης και του κουαρτέτου είναι υπόθεση και των αγροτοκτηνοτρόφων μας.

Στο νέο αντιλαϊκό πακέτο περιλαμβάνονται και νέα μέτρα που πλήττουν τους μικρομεσαίους αγρότες, όπως η δραστική μείωση του κουτσουρεμένου αφορολόγητου ορίου κατά 3.000 ευρώ περίπου, που κατακτήσαμε με τους σκληρούς αγώνες μας στα μπλόκα και θα επιβαρύνει με επιπλέον 650 ευρώ το χρόνο κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο, η φοροληστεία αφού διατηρούνται τα τεκμήρια διαβίωσης, οι νέες μειώσεις στις πενιχρές συντάξεις, ενώ βάζουν μπροστά πλειστηριασμούς σπιτιών και χωραφιών για τα χρέη, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

Ιδιαίτερα επώδυνο νέο μέτρο για τους αγρότες -όπως και για τους αυτοαπασχολούμενους- είναι οι νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, που θα γίνουν μέσω της αύξησης του ετήσιου φορολογητέου ποσού πάνω στο οποίο θα υπολογίζεται το ποσοστό των εισφορών. Τώρα η ποσοστιαία εισφορά για κάθε αγρότη, όπως και του αυτοαπασχολούμενου, θα επιβάλλεται στο σύνολο του εισοδήματος του προηγούμενου έτους, χωρίς να αφαιρεθεί η δαπάνη του για τις ασφαλιστικές του εισφορές.

Όλοι μαζί να σταματήσουμε την νέα αντιλαϊκή επιδρομή. Μαζί με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους άνεργους, της νέες και τους νέους να οργανώσουμε τη πάλη μας για αντεπίθεση και ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής που μας αφανίζει.

Αγρότες-αγρότισσες όλοι τη Τετάρτη 17 Μάη στις 11 το πρωί στη πλατεία Σαπφούς στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το εργατικό κέντρο Λέσβου.

 Μυτιλήνη 14-5-2017
Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου


Αγωνιστική Παρέμβαση

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17/5/2017 και την απεργιακή συγκέντρωση στα Κεντρικά Λύκεια στις 11 πμ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17/5/2017 και την απεργιακή συγκέντρωση στα Κεντρικά Λύκεια στις 11 πμ
Να σταματήσουμε να μετράμε τη ζωή μας με μνημόνια

Συνάδελφοι,

Δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί η επέτειος της εργατικής Πρωτομαγιάς και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δίνοντας τα χέρια με τους δανειστές της, υπέγραψε τη συμφωνία για τη νέα λεηλασία των εισοδημάτων μας και την καρατόμηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Με το “κλείσιμο” της συμφωνίας ύψους 3,8 δις ευρώ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μεθοδεύει με ταχύτατους ρυθμούς νέα βαριά φοροεπιδρομή σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων. Για να υπηρετήσει τον στόχο των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων στα επίπεδα του διαβόητου 3,5% επιβάλλει νέα δραματική μείωση του αφορολόγητου στα 5.681 ευρώ. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, ακόμα και αυτοί που παίρνουν σύνταξη μέχρι 490 ευρώ, καλούνται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην – έτσι κι αλλιώς άδεια – τσέπη τους και να πληρώσουν νέους δυσβάσταχτους φόρους.

Η κυβέρνηση που υποτίθεται πως θα προστάτευε τις συντάξεις ακόμα και αυτών των χαμηλοσυνταξιούχων, προσυπέγραψε την δραματική περικοπή έως και 18%(!!) της προσωπικής διαφοράς σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Το μέτρο χτυπά πρώτα και κύρια τους συνταξιούχους του Δημοσίου, του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ(πρώην ΤΕΒΕ) και οδηγεί σε δραματικές περικοπές που φτάνουν μέχρι και τα 300 ευρώ. Μετατρέπει έτσι τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα και καταδικάζει τους συνταξιούχους στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση.

Η συμφωνία προβλέπει ακόμα, μέτρα ύψους 447 εκατ. ευρώ από το 2018 με περικοπές επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών και επιπλέον μείωση του επιδόματος θέρμανσης κατά 58 εκατ. ευρώ. Συγχρόνως, προβλέπεται η κατάργηση της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες, κάτι που θα αυξήσει το φορολογικό βάρος κατά 121 εκατ. Ευρώ.

Στο Δημόσιο τομέα έρχεται νέα αξιολόγηση και κινητικότητα ενώ για πρώτη φορά επιβάλλεται όριο στις προσλήψεις συμβασιούχων. Αυτό θα σημάνει αύξηση του φόρτου εργασίας και νέα εντατικοποίηση. Για την εκπαίδευση ιδιαίτερα η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ρητά από το 3ο Μνημόνιο πως θα πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση του ωραρίου από το Νοέμβρη του 2018.
Το νέο αντεργατικό πακέτο μέτρων προβλέπει την άλωση όσων εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων έχουν απομείνει. Στον εμπορικό τομέα καταργείται τυπικά η κυριακάτικη αργία. Στο σύνολο του ιδιωτικού τομέα επεκτείνονται και διαιωνίζονται οι ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις με απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, ενώ διευκολύνεται η μαζική απόλυση εργαζομένων με την κατάργηση της υποχρεωτικής Υπουργικής Απόφασης για την έγκρισή τους.

Η κυβέρνηση βγάζει για μια ακόμα φορά στο σφυρί τη Δημόσια Περιουσία. Στο στόχαστρο μπαίνει τώρα η ενέργεια αφού προωθείται άμεσο ξεπούλημα του 30% έως 40% των μονάδων παραγωγής ενέργειας της ΔΕΗ καθώς επίσης και του 17% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Η κυβέρνηση κομπάζει για τα περίφημα “αντίμετρα” που περιλαμβάνον απαλλαγές προς τις επιχειρήσεις, ενώ για να περισώσει το ψευτο-κοινωνικό της πρόσωπο μοιράζει σχολικά γεύματα για να συγκαλύψει το γενικευμένο καθεστώς της πείνας που αποδεδειγμένα μαστίζει μεγάλη μερίδα του μαθητικού πληθυσμού. Την ίδια ώρα που επιβάλει τη νέα αντεργατική και αντιλαϊκή λαίλαπα, με περίσσιο θράσος καμώνεται πως θα “βγάλει τη χώρα και το λαό από τα μνημόνια” ενώ εκλιπαρεί τους δανειστές της για κάποια διευθέτηση του χρέους.

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ΕΕ, ΔΝΤ, εργοδότες και όλος ο μνημονιακός συρφετός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΧΑ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τους εργαζόμενους!

Συνάδελφοι

Πρέπει να βάλουμε τώρα τέλος στη μακρά περίοδο αναμονής και απογοήτευσης. Είναι ανάγκη να σημάνει γενικός πανεργατικός ξεσηκωμός ενάντια στη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική της υποταγής στα κελεύσματα των ιμπεριαλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου ντόπιου και ξένου. Η γενική πανεργατική απεργία στις 17 Μάη είναι ανάγκη να μετατραπεί σε πανεργατικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο και εφαλτήριο νέων μεγάλων αγώνων ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει τα τεράστια τμήματα των εργαζομένων και του λαού μας, που βγάζει το δημόσιο πλούτο στο σφυρί!

Κανείς δεν είναι δυνατότερος από τον οργανωμένο και αποφασισμένο λαό!
Να γίνουμε το κίνημα που δεν μπορούν να αγνοήσουν!
Με αγώνες σύγκρουσης κι ανατροπής – όχι διαμαρτυρίας κι υποταγής!
Για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ!
Να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά & αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ 11:00


Συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑ 17 & 18 Μαΐου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 & 18 ΜΑΪΟΥ

και στην απεργιακή ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 17 Μαΐου, 11π.μ. στα Κεντρικά Λύκεια
Η νέα επονείδιστη συμφωνία που κατέληξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, ενισχύει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, συνθλίβει μισθωτούς και συνταξιούχους. Η ασφυκτική λιτότητα επεκτείνεται τουλάχιστον ως το 2022. Η συμφωνία προβλέπει: Μαχαίρι σχεδόν 3.000€ πέφτει στο αφορολόγητο μισθωτών, συνταξιούχων και αγροτών. Με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, μειώνονται οι συντάξεις έως 18%. Προβλέπεται πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ, άνοιγμα των καταστημάτων για 30 Κυριακές το χρόνο (από 8 σήμερα), κατάργηση της προέγκρισης των ομαδικών απολύσεων απ’ τον υπουργό Εργασίας, περικοπή επιδομάτων αναπηρίας κτλ. Μειώνονται κατά 447 εκατ.€ οι κοινωνικές δαπάνες για το 2018 ενώ κόβονται 58 εκατ.€ ακόμα και από το εναπομείναν επίδομα θέρμανσης. Αντί της 13ης σύνταξης, περίπου 1,1 εκατ. συνταξιούχοι θα στερηθούν δύο συντάξεις. Οι μισθωτοί κάτω των 25.000€ θα έχουν μεγάλη μείωση μισθών, ακόμη και αν υλοποιηθούν τα επαγγελλόμενα αντίμετρα. Τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ θα αναλάβουν ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες, ώστε να ενταθούν οι πιέσεις στα λαϊκά νοικοκυριά. Ταυτόχρονα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι – Ένωση Κεντρώων πιέζουν για το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Σε αυτά τα ασφυκτικά πλαίσια των μνημονίων και της επιτροπείας, η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας, όχι μόνο δεν γίνεται να βελτιωθεί, αλλά καθημερινά επιδεινώνεται. Αυτό άλλωστε δείχνει η καθημερινή μας εμπειρία. Δεν πάει καιρός που αναδείξαμε τα προβλήματα στο Ψυχιατρικό, το Παιδιατρικό, το Ογκολογικό, το Νευρολογικό, τα Κέντρα Υγείας κτλ. Το Αναισθησιολογικό έμεινε με 3 γιατρούς (από τους 5 που είχε) και προσανατολίζεται στην αναστολή της λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων. Για να εφημερεύσει το Νοσοκομείο καταφεύγει σε μετακινήσεις αγροτικών γιατρών από τα Κέντρα Υγείας, προκαλώντας προβλήματα στη λειτουργία τους. Τα προβλήματα λόγω υποχρηματοδότησης και οι ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, μας έχουν γονατίσει. Η απογοήτευση και η κούραση κυριαρχούν.

Ο λαός δε συμφωνεί με την κυβερνητική πολιτική, αλλά νιώθει πως είναι παγιδευμένος σε αδιέξοδο, μέσα στη φυλακή της ΕΕ και με εναλλακτικό δεσμοφύλακα τον Μητσοτάκη. Να απαντήσουμε με πνεύμα ανάλογο των μέτρων που παίρνουν. Δεν δίνουμε μάχη για την τιμή των όπλων. Οι αγώνες που έρχονται δεν είναι οι τελευταίοι των νικημένων στρατιωτών, αλλά οι πρώτοι του νέου γύρου κινητοποιήσεων, ενάντια στο 4ο μνημόνιο. Είναι απαραίτητο ένα κέντρο αγώνα, ενιαίο, ενωτικό, δημοκρατικό, εργατικό και λαϊκό, που θα δώσει τις μάχες που έρχονται νικηφόρα. Το εργατικό κίνημα μπορεί να φωτίσει τον άλλο δρόμο της ανατροπής, με τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα μπροστά, χωρίς μνημόνια και χρέος, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την Ε.Ε. Συμμετέχουμε στην 48ωρη απεργία 17-18 Μαΐου, που προκήρυξε το Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ.

Διεκδικούμε: Να προκηρυχθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στο Νοσοκομείο και την ΠΦΥ. Να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης της δημόσιας περίθαλψης. Αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών μας. Άμεση πληρωμή των πρόσθετων εφημεριών του 2016 και των οφειλόμενων του 2012. Απορρίπτουμε κάθε σχέδιο φραγμών στην ειδικότητα. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και ρυθμίσεων. Άμεσες λύσεις στα προβλήματα λειτουργίας του Βοστανείου, της Μ.Υ. και των Κ.Υ. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

Μυτιλήνη, 14 Μαΐου 2017
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
(Μέλος της ΟΓΕ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης απαντάμε με τον δικό μας ξεσηκωμό!
  Απευθυνόμαστε σε σένα!
  Στη μισθωτή και αυτοαπασχολούμενη εργαζόμενη, στην άνεργη, στην αγρότισσα, στη φοιτήτρια, στη συνταξιούχο, στη νέα μητέρα.
  Σε σένα που βιώνεις την ανασφάλεια της ανεργίας, της απλήρωτης ή ανασφάλιστης δουλειάς, της απόλυσης, του πετσοκομμένου μισθού και της σύνταξης. Που ζεις με τον καθημερινό εφιάλτη από τα μπιλιετάκια της ΔΕΗ, της εφορίας, του ΟΑΕΕ.
  Σε σένα που βιώνεις το καθημερινό άγχος να συνδυάσεις εργασία και μητρότητα. Που ξυπνάς καθημερινά με την αγωνία για το μέλλον το δικό σου και της οικογένειάς σου.
Τα νέα μέτρα θα φορτώσουν στις πλάτες μας δυσβάσταχτα βάρη ενώ την ίδια στιγμή οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα αποκτήσουν νέα προνόμια.
Οι νέοι φόροι θα τσακίσουν το εισόδημά μας.
Οι κλαδικές συμβάσεις θα εξακολουθούν να μην έχουν ισχύ και θα ζούμε με τον κατακρεουργημένο κατώτερο μισθό, ενώ για τους νέους παραμένει ο υποκατώτερος. Βάζουν νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.
Νέες περικοπές θα πετσοκόψουν για ακόμα μια φορά τις συντάξεις μας.
Θα καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία παίρνοντας πίσω ό,τι κατακτήθηκε τον προηγούμενο αιώνα. Θα ζούμε μια ζωή – λάστιχο χωρίς καθόλου χρόνο για την οικογένεια, τους φίλους μας, τα ενδιαφέροντά μας, την κοινωνική δράση.
Θέλουν να βάλουμε ακόμα πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για την υγεία, τα φάρμακα, τις εξετάσεις. Μια σειρά επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας καταργούνται.
Θέλουν να βάλουμε ακόμα πιο βαθειά το χέρι στη τσέπη για το ρεύμα, το νερό. Οι νέες ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ αυτό σηματοδοτούν για τις λαϊκές οικογένειες.
Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα είναι μια επιπλέον θηλιά στο λαιμό των αυτοαπασχολούμενων, των εργαζόμενων επιστημόνων με μπλοκάκι, των  αγροτισσών.
Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις και μειώνουν το επίδομα ανεργίας.
Επεκτείνουν τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, τη δουλειά με ημερομηνία λήξης, χωρίς δικαιώματα.
  Η ανελέητη, αντεργατική στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι αναίτια. Μας ξεζουμίζει για να αυγαταίνουν τα κέρδη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των μεγαλεμπόρων. Θυσιάζουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Αντιπαλεύουμε τα μέτρα - κόλαση και τα αντίμετρα – κοροϊδία. Με την αγωνιστική μας δράση ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας. Διεκδικούμε την αναπλήρωση των απωλειών μας, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Συμμετέχουμε όλες στην απεργία την Τετάρτη 17/5/2017 και στην απεργιακή συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου
στις 11.00 πμ στην Πλατεία Σαπφούς.
                                               Μυτιλήνη, 12/5/2017

Από τη ΔιοίκησηΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ 17 ΜΑΪΟΥ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φέρνει με πολυνομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή νέα σφαγιαστικά μέτρα για τις συντάξεις, τις ασφαλιστικές εισφορές, τις παροχές Υγείας και τα εργασιακά δικαιώματα, ένα αληθινό 4ο μνημόνιο, ακόμη χειρότερο από αυτό που προανήγγελλαν μέχρι τώρα οι κυβερνητικές διαρροές. Ο λογαριασμός για τις τσέπες του λαού θα ξεπεράσει τα 5 δις μέχρι το 2019 και έπεται συνέχεια.
Για να χρυσώσει αυτό το κατάπικρο για τους εργαζόμενους «χάπι», η κυβερνητική προπαγάνδα οργιάζει ξεπερνώντας κάθε όριο θρασύτητας. Μιλούν για «αντίμετρα», για «ελάφρυνση χρέους», λένε ότι απέτρεψαν «τα χειρότερα» και άλλα παρόμοια, ενώ εντείνουν την καταλήστευση των λαϊκών εισοδημάτων και δικαιωμάτων που ξεκίνησε με τα προηγούμενα μνημόνια.
Ο καθένας μπορεί να καταλάβει σήμερα, μετά από τόσα χρόνια μνημονίων και μέτρων, ότι η «νέα και δίκαιη» ανάπτυξη που μας τάζουν -αν υπομείνουμε «λίγες ακόμα θυσίες»- είναι σκέτη κοροϊδία για τον εργαζόμενο. Σημαίνει ξεζούμισμα διαρκείας και ζωή χωρίς ελπίδα. Οι κυβερνητικές υποσχέσεις αφορούν μόνο το μονοπωλιακό κεφάλαιο, που προσδοκά ανάκαμψη των κερδών του τώρα που η εργασία μας θα πουλιέται ολοένα και πιο φτηνά.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ! ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ, ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!
Το στύψιμο του λαού δεν το απαιτούν απλά «οι δανειστές» (όπως λένε κυβερνητικοί και αντιπολιτευόμενοι, μνημονιακοί και «αντιμνημονιακοί», τωρινοί και πρώην για να παραπλανούν και να βρίσκουν δικαιολογίες). Το απαιτεί ο στόχος να ανακάμψει η κερδοφορία του κεφαλαίου, που είναι κοινός στόχος των καπιταλιστών παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα. Αν δεν τους ανακόψει η οργανωμένη πάλη των εργαζόμενων θα μας μετατρέψουν σε δούλους του 21ου αιώνα, κι εμάς και τα παιδιά μας! Κι ακόμη χειρότερα: η κρίση αυξάνει την πιθανότητα, ο ελληνικός λαός και άλλοι λαοί να αντιμετωπίσουν περιπέτειες και συμφορές που θα γεννούν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και πόλεμοι που βλέπουμε να ξεσπούν ολόγυρά μας όλο και πιο απειλητικοί!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Η απεργία στις 17 Μάη, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ». Πρέπει να είναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ! Οι δυνάμεις που κυριαρχούν εκεί πράγματι εμπαίζουν τους εργαζόμενους, εξυπηρετούν συστηματικά την εργοδοσία, την κυβέρνηση κι αυτούς που θέλουν να γίνουν κυβέρνηση για να εφαρμόσουν αυτοί τα αντιλαϊκά μέτρα. Τις απεργίες τις κάνουν για τα μάτια του κόσμου, καταγγέλλουν τα μέτρα σαν «νεοφιλελεύθερα» κι έτσι συσκοτίζουν ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥΣ, ότι δηλαδή αποτελούν την κοινή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και την κοινή επιλογή όλων των καπιταλιστών. Με πρόσχημα την «ανακούφιση και «προστασία» των εργαζόμενων, τους μαθαίνουν στην πράξη να αποδέχονται τη ζωή με ψίχουλα για το χατίρι της «ανάπτυξης».
Ειδικά στο Δημόσιο (και στη Λέσβο) βλέπουμε αρκετούς συνδικαλιστές και εκπροσώπους αυτών των δυνάμεων της ΑΔΕΔΥ να αποκοιμίζουν τους υπαλλήλους τόσον καιρό. Τους λένε πάντα να περιμένουμε να δούμε αν «μας πιάνουν» τα μέτρα, τάζουν «εξαιρέσεις», καλλιεργούν καθημερινά τον συντεχνιασμό, την αντίληψη «να κοιτάμε μόνο τα του κλάδου και της υπηρεσίας μας» κ.ο.κ. Τους αγώνες, τους έχουν για μόνο για ντεκόρ, ενώ τα αιτήματα για αναπλήρωση των απωλειών τα προβάλλουν τυπικά μόνο, στη λογική του «ό,τι χάθηκε χάθηκε». Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να γίνονται συχνά μέχρι και «ντίλερ» δικηγορικών γραφείων, που υπόσχονται ότι με μια προσφυγή θα πάρουμε πίσω κομμένα δώρα, μισθούς, επιδόματα!
Ακόμη και σήμερα που, μόνο από τον περιορισμό του αφορολόγητου, χάνουμε μέχρι και έναν μισθό τον χρόνο ο καθένας, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι κυβερνητικοί ποντάρουν, για να μην αντιδράσουμε, στην «προστασία» που δήθεν παρέχει η κυβέρνηση στους δημόσιους υπαλλήλους από τα χειρότερα… Την ίδια στιγμή οι αντιπολιτευόμενοι μιλούν για το δικό τους «μίγμα μεταρρυθμίσεων» που είναι «καλύτερο και αποτελεσματικότερο». Ποντάρουν όλοι μαζί ότι δεν θα απεργήσουμε, ότι θα πούμε μοιρολατρικά «τίποτα δεν γίνεται», ότι θα λυπηθούμε το μεροκάματο, ότι θα αδιαφορήσουμε ή θα πούμε «εντάξει, κακά τα μέτρα αλλά δεν μας πιάνουν ή μας πιάνουν λίγο…» ή θα περιμένουμε τις εκλογές για να «εκδικηθούμε» τον Α ή τον Β…
Αλλά και όσοι συνδικαλιστές ανήκουν στις δήθεν ριζοσπαστικές δυνάμεις (εκείνες που θέλουν να πουλήσουν ξαναζεσταμένη την «αντιμνημονιακή σούπα» που μας σέρβιρε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ), δεν πάνε πίσω στην παραπλάνηση. Διαφημίζουν «έξυπνες οικονομικές πολιτικές», μέσα ή έξω από το ευρώ, που τάχα θα μας λύσουν τα προβλήματα, και υπονομεύουν την οργανωμένη ταξική πάλη και τη σύγκρουση με τις πολιτικές της εργοδοσίας και του κράτους των καπιταλιστών. Μιλάνε για ενότητα, αλλά εννοούν ενότητα στη «μούτζα» και την παθητική διαμαρτυρία που δοκιμάσαμε τα προηγούμενα χρόνια, όχι την ενότητα των εργαζόμενων για τα κοινά τους συμφέροντα απέναντι στον κοινό αντίπαλο.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Καμιά αστική κυβέρνηση και πολιτική, τωρινή ή μελλοντική, δεν μπορεί να προστατέψει τους υπαλλήλους του Δημοσίου. Τα σημερινά μέτρα θα γίνουν αύριο ακόμη χειρότερα αν δεν δώσουμε ηχηρή ταξική απάντηση. Και την «προστασία» που μας πουλούν θα τη στρέψουν σύντομα ενάντιά μας, όσο αφήνουμε κι εμείς με την αδράνειά μας να υψώνονται τείχη ανάμεσα σε εμάς και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Ήδη έχουν αρχίσει να καλλιεργούν κλίμα με δηλώσεις ότι οι μισθοί μας είναι «διπλάσιοι» από τους …μισθούς πείνας των 400 ευρώ που παίρνουν άλλοι εργαζόμενοι. Έχουν επίσης στο τσεπάκι τον νόμο για την κινητικότητα για να ξανανοίξουν ζήτημα απολύσεων στο δημόσιο.
Ας κάνουμε το πρώτο βήμα σε αυτή την απεργία στις 17 Μάη! Ας τους δώσουμε την απάντηση που τους ταιριάζει δείχνοντας τη δύναμη που έχουμε σαν εργαζόμενοι, δύναμη δεν έχουμε δείξει μέχρι σήμερα! Κι από την επόμενη της απεργίας, να οργανωθούμε σε κάθε χώρο με συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα και άλλες μορφές, απομονώνοντας όσους συνδικαλιστές παίζουν βρώμικα παιχνίδια στις πλάτες μας. Να χτίσουμε ένα μέτωπο σε όλο το Δημόσιο, μαζί με τους εργατοϋπάλληλους του ιδιωτικού τομέα. Ένα μέτωπο για αγώνα διαρκείας απέναντι στη διαρκή επίθεση που δεχόμαστε. Ένα μέτωπο ταξικό που θα μπορεί να νικάει ακριβώς γιατί θα χτυπάει τον αληθινό αντίπαλο και τις αιτίες της ασταμάτητης αντιλαϊκής καταιγίδας των τελευταίων ετών.
Σε αυτό το μέτωπο σας καλούν, ανεξάρτητα από την τοποθέτηση και τα πιστεύω σας, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο να πάρετε θέση, και τη μέρα της απεργίας και μετά από αυτήν.

ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ! ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!EΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛHΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟY  ΣΩΜΑΤΟΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ                                                                                                                  ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ                                                                                                                                                                                 ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ                                                                                                                                                                         ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ  ΣΩΜΑΤΟΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΟΙΝΗ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μυτιλήνη 15-05-2017

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Για μία ακόμη φορά, η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πιστή στις δεσμεύσεις της, όχι βέβαια προς τον ελληνικό λαό, αλλά προς το σύστημα εξόντωσης και μέχρι τελικής πτώσης φτωχοποίησής του, υπάκουη μαριονέτα των δανειστών και άξιος συνεχιστής της εφαρμογής των μνημονίων, μας αποδεικνύει πως το πηγάδι αυτό που λέγεται εξόντωση του ελληνικού λαού ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ!!!                                                                                                                                                          Την ίδια στιγμή που τα σώματα ασφαλείας ψυχορραγούν, καθώς:
Υπηρεσίες και κλιμάκια σε όλη τη χώρα συρρικνώνονται, είτε με αποφάσεις μείωσης της δύναμής τους, είτε με μετακινήσεις – πολλές φορές υποχρεωτικές – υπαλλήλων προκειμένου να εξυπηρετηθούν ανάγκες τρίτων (όπως η περίπτωση της Fraport)
Οι διορισμοί που προβλέπονται είναι μηδενικοί
Οι παροχές σε εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας ανύπαρκτες
Η μεταναστευτική πολιτική τελματωμένη, με το Λιμενικό Σώμα να έρχεται για ένα ακόμη καλοκαίρι αντιμέτωπο με κύμα προσέλευσης μεταναστών, με την Αστυνομία να αντιμετωπίζει συνεχώς περιστατικά, είτε στα κέντρα φιλοξενίας, είτε στο νησί μας γενικά, και την Πυροσβεστική να τίθεται συχνά σε επιφυλακή λόγω πυρκαγιών που συχνά συνοδεύουν τα επεισόδια που δημιουργούνται
Η κυβέρνηση αποφασίζει:
Μείωση του αφορολόγητου στα 5.681 ευρώ!
Πλαφόν στα Σαββατοκύριακα, με ανώτατο όριο τα 4 μηνιαίως, και πιθανόν να ακολουθήσουν και τα νυχτερινά
Περαιτέρω περικοπές συντάξεων
Περικοπές επιδομάτων και κοινωνικών βοηθημάτων ακόμη και σε ευπαθείς ομάδες
Δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μέχρι και το 2018, με ότι αυτό συνεπάγεται
Αξιολόγηση και κινητικότητα στο Δημόσιο τομέα, με στόχο τη συρρίκνωση και όχι φυσικά τη βελτίωσή του
Μπαίνοντας λοιπόν για τα καλά σε έναν εργασιακό μεσαίωνα, χάνοντας για αρχή τουλάχιστον 2,5 μισθούς ετησίως, αντιμέτωποι με μια ζοφερή εργασιακή και οικονομική πραγματικότητα,
            ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΑ ΑΔΡΑΝΕΙΣ!        
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΣΤΟΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜAIOY
ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ                                                                            
                                                                                                                     
                                             Με εκτίμηση
             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
              ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ         ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ              ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ           ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  Π.Σ


                   ΝΤΙΝΟΣ                    ΑΛΕΞΙΟΥ                  ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ               ΜΠΑΜΠΑΚΟΣ

               ΓΕΩΡΓΙΟΣ               ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                   ΦΩΤΙΟΣ                        ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΟΤΑ ΛΕΣΒΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ 2017

Τα μέτρα που προωθούνται, στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές περί συρρίκνωσης του χώρου, εφαρμόστηκαν απαρέγκλιτα από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις και στοχεύουν σε ένα κράτος που τυπικά θα εποπτεύει τις αρμοδιότητες που θα ασκούν ιδιωτικές εταιρείες, ενώ για τις ανάγκες του θα προσλαμβάνει, κυρίως προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας.Η νέα συμφωνία, , περιλαμβάνει πιο συγκεκριμένα, τη νέα μείωση των κύριων συντάξεων (μέχρι και 330,00 ευρώ τον μήνα), αλλά και των Επικουρικών, μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς από 1-1-2019, τη μείωση του αφορολόγητου από 8.600 σε 5.681 ευρώ (που έχει ως συνέπεια την απώλεια ενός μισθού το χρόνο από κάθε εργαζόμενο).

Ιδιαίτερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η τεράστια έλλειψη προσωπικού ιδιαίτερα εργατοτεχνικού και παιδαγωγικού και ο συνεχιζόμενος οικονομικός στραγγαλισμός της, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε συρρίκνωση κοινωνικών δομών και αθρόες ιδιωτικοποιήσεις χωρίς να αποκλείονται και οι απολύσεις!!!

Την ίδια στιγμή, νέοι «μεταρρυθμιστικοί όροι», όπως «αξιολόγηση Δομών-Προσωπικού» και «Κινητικότητα» που εμπεριέχονται στο νέο μνημόνιο καταδεικνύει νέα μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα, ιδιαίτερα στην διαχείριση των απορριμμάτων, καραδοκούν, με αποτέλεσμα εκμεταλλευόμενοι και την ανοχή-αδράνεια της κυβέρνησης, να ιδιωτικοποιείται η αποκομιδή σε αρκετούς Δήμους της χώρας με άλλοθι την έλλειψη προσωπικού.

ΓΙΑ  ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΑΥΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΝΟΜΟΘΕΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ .

Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και στο Δημόσιο γενικότερα, κάτω από τις νέες πολιτικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν υπό το πρίσμα και της νέας διάψευσης των προεκλογικών προσδοκιών, μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει και να ασκήσει το δικό του ανεξάρτητο, διεκδικητικό, αγωνιστικό του ρόλο.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβάλλουν τα μνημόνια που μόνο στόχο είχαν και έχουν την αποπληρωμή ενός δυσθεώρητου χρέους, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, την διάλυση των Κοινωνικών κατακτήσεων και του Κοινωνικού κράτους, το ξεπούλημα των Δημοσίων αγαθών!    

   ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ 11 Η ΩΡΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ 


                                  Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ                                                                                                                                                                                                                                                           

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ