Ενισχύεται μερικώς η πυροσβεστική υπηρεσία Μυτιλήνης με 11 πυροσβέστες πενταετούς θητείας

Με 11 πυροσβέστες που θα αναλάβουν υπηρεσία την επόμενη εβδομάδα ενισχύεται η πυροσβεστική υπηρεσία Μυτιλήνης.


Με απόφαση που υπεγράφη από τον αρχηγό Πυροσβεστικού σώματος τοποθετούνται στο νησί 11 πυροσβέστες πενταετούς θητείας που θα καλύψουν το Πλωμάρι και την Αγιάσο από 4 άτομα, και 3 πυροσβέστες στη Μυτιλήνη για τους επόμενους πέντε μήνες τουλάχιστον. Με άλλη απόφαση ρυθμίζεται το ωράριο εργασίας των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης που μέχρι πρότινος δε μπορούσαν να εργαστούν βράδυ και δημιουργούνταν προβλήματα στην 24ωρη κάλυψη των κλιμακίων.

Μετά την μετακίνηση 30 πυροσβεστών στο αεροδρόμιο για τις ανάγκες της  fraport , έχει αποψιλωθεί κατά το ήμισυ η δύναμη των μονίμων υπαλλήλων της πυροσβεστικής και τόσο η διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού  όσο και οι εργαζόμενοι, εδώ και μήνες έχουν ενημερώσει για τις ελλείψεις του νησιού και τον κίνδυνο που υπάρχει εν όψει του καλοκαιριού.

Πίεση στο αρχηγείο πυροσβεστικού σώματος υπήρξε και από το Δήμο Λέσβου μετά και τη σχετική απόφαση που έλαβε σε προηγούμενη συνεδρίασή του , όπου συχνή ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του δικτύου κοινοτήτων για την υλοποίηση της δέσμευσης ενίσχυσης του προσωπικού.

Όπως είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ  ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαος Μπαμπάκος «30 άτομα που μετακινήθηκαν στο αεροδρόμιο είναι μεγάλη μείωση της δύναμης στην υπηρεσία, αλλά έστω τα 11 άτομα που έρχονται θα μπορέσουν να καλύψουν βασικές μας ανάγκες. Χάρη στην φιλότιμη συμβολή του  προσωπικού καλύπτονταν όλο αυτό το διάστημα  τα κλιμάκια του νησιού, και η διοίκηση πρέπει να μας ενισχύσει περεταίρω».


Πηγη ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ