Στην Λέσβο ο Δήμαρχος από το Δικελί, ο Δήμαρχος Περγάμου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περγάμου (pics)

Τον Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι, στο γραφείο του στο Παλαιό Δημαρχείο


Τον Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι, στο γραφείο του στο Παλαιό Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Δικελί Mustafa Tosun, ο Δήμαρχος Περγάμου Mehmet Gonenc μαζί με τον Αντιδήμαρχο Umit Atlam και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περγάμου Fikret Urper, και αυτοδιοικητικούς  παράγοντες των περιοχών αυτών που βρίσκονται με αφορμή τη σύνδεση του Δικελί με την Λέσβο με νέα γραμμή φέρι μπόουτ.

Ο Δήμαρχος, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Κώστα Αστυρακάκη, τους καλωσόρισε στη Λέσβο και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία της νέας γραμμής, η οποία θα έχει σημαντικά, ουσιαστικά και ποικίλα αμοιβαία οφέλη για τις παραπάνω περιοχές, αφού θα υπάρχει πλέον άμεση και εύκολη δικτύωση. Επεσήμανε, ακόμη, ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε η σύνδεση να εδραιωθεί, να ενισχυθεί και να διευρυνθεί.

Ο κ. Γαληνός αναφέρθηκε στις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος Λέσβου για τη διεύρυνση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Λέσβου με λιμάνια των απέναντι παραλίων. Τόνισε ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Δικελί με τη Λέσβο είναι ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την καλλιέργεια και ανάπτυξη συνεργασιών σε θέματα αθλητισμού, πολιτισμού, τουρισμού και παιδείας , με συγκεκριμένες και ρεαλιστικές στοχεύσεις.  


Οι Τούρκοι Δήμαρχοι και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ευχαρίστησαν θερμά το κ. Γαληνό για την ενημέρωση, την ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων και την εγκάρδια φιλοξενία, τονίζοντας ότι στόχος τους είναι η αύξηση των δρομολογίων και η ενδυνάμωση των σχέσεων των περιοχών τους με το νησί μας,  ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.