Χ. Αθανασίου «Πρέπει να επικεντρωθούμε στο «σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου και οχι στον αριθμό των Δήμων»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017, συμμετείχε ο βουλευτής κ. Χαράλαμπος Αθανασίου και τοποθετήθηκε για δύο μείζονα θέματα που απασχολούν τον Νομό μας, το σχέδιο τροποποιήσεων του νόμου «Καλλικράτη» και τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΥΠΑ μετά την παραχώρηση του Αερολιμένα Μυτιλήνης στην εταιρία Fraport.

Ο κ Αθανασίου δήλωσε τα εξής:

«Κατά τη συνεδρίαση τόνισα την αναγκαιότητα της τροποποίησης του Νόμου Καλλικράτη για την ανάπτυξη των νησιωτικών Δήμων και την λειτουργικότητα των υπηρεσιών τους. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στο «σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου και να μην  αναλωθούμε σ΄ αυτή τη χρονική στιγμή, στον αριθμό των Δήμων που θα δημιουργηθούν.

Επιπλέον, δεν είμαι σύμφωνος με την απλή αναλογική και την μελετώμενη αποψίλωση των αρμοδιοτήτων των Δημάρχων, καθώς πρόκειται για ρυθμίσεις οι οποίες ανατρέπουν τη σταθερότητα της διοίκησης και αποδυναμώνουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Η Νέα δημοκρατία θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και τα μέσα προκειμένου να διασφαλισθεί ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ένας θεσμός που στήριζε την καθημερινότητα των πολιτών σε περιόδους κρίσης και διασφάλιζε την κοινωνική συνοχή. Συνεπώς, όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθούν οι τοπικές κοινότητες αλλά, αντίθετα , πρέπει να ενισχυθούν με αρμοδιότητες και πόρους.


Σε ότι αφορά τον Αερολιμένα Μυτιλήνης, κατέθεσα στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου την απάντηση που έλαβα από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η οποία είναι στη διάθεσή σας, μετά από σχετική ερώτηση που έκανα στην Βουλή. Τέλος, απευθυνόμενος προς κάθε αρμόδιο,  να επισημάνω ότι πρέπει να πάψει πια να υφίσταται το κλίμα αβεβαιότητας μέσα στο οποίο ζουν οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ, πρόκειται για έμπειρο και  εξειδικευμένο προσωπικό που αποτελεί την ψυχή του Αερολιμένα Μυτιλήνης. Δεν τους αξίζει αυτή η αντιμετώπιση».