ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκροί ανασύρθηκαν τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες στο ελικόπτερο του στρατού ξηράς

Θρίλερ με στρατιωτικό ελικόπτερο


ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


UPDATE


Στο σημείο του δυστυχήματος μεταβαίνει ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ενώ με εντολή του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες.

UPDATE

Η πτήση από την Λάρισα προς την Κοζάνη είχε στόχο την επιτήρηση των συνόρων, ήταν μια πτήση για καθαρά ψυχολογικούς λόγους προς τόνωση του ηθικού των κατοίκων των ακριτικών περιοχών.

Αν και η τόνωση του αισθήματος ασφάλειας που παρέχει στους κατοίκους των περιοχών των συνόρων η πτήση ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου έχει τεράστια σημασία η συγκεκριμένη πτήση δεν ήταν όπως όλα δείχνουν μια πτήση “ρουτίνας” καθώς στο ελικόπτερο βρίσκονταν ανώτατοι αξιωματικοί που υπηρετούν σε νευραλγικά πόστα των Ενόπλων Δυνάμεων.


Η παρουσία ενός συνταγματάρχη και κυρίως η παρουσία του υποστρατήγου υποδιοικητή της Α' Στρατιάς δηλώνει ότι η πτήση είχε και στρατιωτικής φύσης ενδιαφέρον σε μια περίοδο όπου στις περιοχές που συνορεύουν με τα Σκόπια έχει διαταχθεί από το επιτελείο αυξημένη επαγρύπνηση λόγω της αστάθειας που επικρατεί στη γειτονική χώρα. Πηγη newsit.gr



UPDATE:

Ημέρα πένθους για τις Ένοπλες Δυνάμεις η 19η Απριλίου 2017. Στρατιωτικό ελικόπτερο, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τις 07:50 το πρωί λίγο αφού είχε απογειωθεί από τη Λάρισα με προορισμό την Κοζάνη, συνετρίβη στην περιοχή του Σαραντάπορου Ελασσόνας.

Λίγη ώρα αφού εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του κοντά στην εθνική οδό Κοζάνης – Λάρισας, το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι ανασύρθηκαν νεκροί οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες, ενώ τραυματισμένη είναι μια γυναίκα αρχιλοχίας.


Νεκροί είναι ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο Συνταγματάρχης Τεθωρακισμένων Θωμάς Αδάμου, ο Ταγματάρχης Αεροπορίας Στρατού Δημοσθένης Γούλας και ο Υπολοχαγός Αεροπορίας Στρατού Κωνσταντίνος Χατζής.Τραυματισμένη αλλά εκτός κινδύνου εντοπίστηκε η αρχιλοχίας Αεροπορίας Στρατού Βασιλική Πλεξίδα. Μεταφέρεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

UPDATE:

Νεκροί ανασύρθηκαν τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες στο ελικόπτερο του στρατού ξηράς, το οποίο κατέπεσε νωρίτερα στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγεται και ένας υποστράτηγος, ενώ ζωντανή ανασύρθηκε μια γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το ίχνος του ελικοπτέρου, τύπου Χιούι (UH-1H), χάθηκε το πρωί στις 07:50, ενώ πραγματοποιούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη.


Επεσε σε κολώνα της ΔΕΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr το ελικόπτερο τύπου Χιούι συνετρίβη κοντά στο οδικό δίκτυο Ελασσόνας – Κοζάνης πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ. Το ελικόπτερο κατέπεσε σε δύσβατη περιοχή και στο σημείο φέρονται να βρίσκονται και κάτοικοι του χωριού.



UPDATE:

Πληροφορίες αναφέρουν πως το ελικόπτερο κατέπεσε σε προσβάσιμη περιοχή, 100 μέτρα από επαρχιακό δρόμο.


Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ανάμεσα στους πέντε επιβαίνοντες ήταν κι ένας υποστράτηγος και πως από τα συντρίμμια έχει ανασυρθεί ζωντανή αλλά βαρύτατα τραυματισμένη μια γυναίκα αξιωματικός. Η τραυματίας μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα πληροφορίες του onalert.gr, ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν και ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης.


UPDATE:

Με μια λιτή ανακοίνωση το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Χιούι (UH-1H) που είχε χαθεί νωρίς το πρωί της Τετάρτης (19.04.2017) από τα ραντάρ. Στο ελικόπτερο, που εκτελούσε πτήση από τη Λάρισα προς την Κοζάνη, επέβαιναν πέντε άτομα, τρία μέλη του πληρώματος και δυο αξιωματικοί που επιβιβάστηκαν στη Λάρισα και μετέβαιναν στην Κοζάνη για επιτήρηση των συνόρων.


Το ελικόπτερο εντοπίστηκε από εναέρια μέσα στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας και πλεόν βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση των επίγειων μέσων να φτάσουν στο σημείο.


Αρχική ενημέρωση

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πεντάγωνο καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (19.04.2017) χάθηκε από τα ραντάρ στρατιωτικό ελικόπτερο με πέντε επιβαίνοντες που εκτελούσε πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΣ, το ίχνος του ελικόπτερου Χιούι (UH-1H) χάθηκε στις 07:50 το πρωί.

Τα ίχνη του ελικοπτέρου χάθηκαν από τα ραντάρ στο Σαραντάπορο, περίπου στη μέση της διαδρομής που εκτελούσε και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση, με τη συμμετοχή του Στρατού και της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή μεταβαίνουν οχήματα και πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, σε σημεία που υποδεικνύει το υπουργείο Άμυνας προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου.

Όπως αναφέρει το epirusgate, το ελικόπτερο πετούσε σε περιοχή ανάμεσα από τα Σέρβια Κοζάνης και τον Σαραντάπορο. Μόλις το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε από τα ραντάρ, ειδοποιήθηκε η 5η ΕΜΑΚ Ιωαννίνων,για να συνδράμει στις έρευνες.

Το στρατιωτικό ελικόπτερο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Οι έρευνες με ελικόπτερα Super Puma κι άλλα εναέρια μέσα εστιάζονται στο Σαραντάπορο, όπου χάθηκαν το στίγμα του. Δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, πληροφορία για την τελευταία επικοινωνία του πιλότου. Από τις 07:50, από τα πρώτα λεπτά της πτήσης, υπήρξε απώλεια των επικοινωνιών και δεν υπήρξε ανταπόκριση την κλήσεων που έγιναν.

Το ελικόπτερο θα έπρεπε να έχει φτάσει στον προορισμό του στις 09:50.



Πηγη www.newsit.gr