Εξελίξεις στο μέτωπο του Αναγνωστηρίου Αγιασου

Εξελίξεις στο μέτωπο του Αναγνωστηρίου


Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η Ανάπτυξη» επισκέφτηκε το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Γιαννέλλη–Θεοδοσιάδη και συζήτησε μαζί του τρόπους εξασφάλισης της χρηματοδότησης του έργου αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία του περασμένου Γενάρη στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του ιστορικού σωματείου.

Ο κ. Γενικός εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αίτημα του Αναγνωστηρίου και ανέλαβε την προώθηση των σχετικών διαδικασιών σε πολιτικό επίπεδο.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού, θα επιδιωχθεί σύντομα συνάντηση στην Αθήνα αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του Αναγνωστηρίου, του κ. Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π., εκπροσώπων της ΠΒΑ και του Δήμου Λέσβου και των Βουλευτών Λέσβου με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ.κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και Νεκτάριο Σαντορινιό, αντίστοιχα.


Να σημειωθεί ότι ο κ. Γιανέλλης-Θεοδοσιάδης είναι Αγιασώτης στην καταγωγή, εγγονός του Ιωάννη Κομνηνού Αμανίτη, προέδρου του Αναγνωστηρίου κατά την περίοδο 1902-1920, και δισέγγονος του Κομνηνού Αμανίτη, απόφοιτου της Μεγάλης του Γένους Σχολής και μουσικής ιδιοφυΐας (Εκπόνησε μελέτη επιστημονικού καθορισμού των διαστημάτων των διαφόρων κλιμάκων των ήχων της βυζαντινής μουσικής, στην οποία στηρίχτηκε η ορισθείσα το 1881 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Ιωακείμ τον Γ΄ επιτροπή, για να κατασκευάσει το «Ιωακείμειον Ψαλτήριον» στο οποίο αποκρυσταλλώθηκαν τα τονιαία διαστήματα. Πέθανε το 1914.)