Ο αριθμός των νεκρών μεγαλώνει-Νέα τραγωδία συγκλονίζει την Λέσβο- Συνεχής ενημέρωση

Οκτώ νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός ναυαγίου που σημειώθηκε ανοιχτά του Μολύβου.


Συνεχής ενημέρωση 

UPDATE 19:25:




UPDATE:

Σε τραγωδία εξελίσσεται το σημερινό ναυάγιο, ανοικτά της Μήθυμνας (Μόλυβου), όταν νωρίς το πρωί ανατράπηκε πλαστική βάρκα με περίπου 25 επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων.

Εχουν περισυλλεγεί, από τις ελληνικές λιμενικές Αρχές και σκάφη της Frontex, εννέα σοροί και άλλες επτά από την τουρκική ακτοφυλακή, ανεβάζοντας στους 16 τον αριθμό των νεκρών.

Ζωντανές εντοπίστηκαν δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.:

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έδωσε η μία γυναίκα ναυαγός (η έγκυος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κατάσταση σοκ), η βάρκα ξεκίνησε νωρίς το πρωί από παραλία στην ακτή απέναντι από τη Λέσβο και ανατράπηκε για άγνωστους λόγους. Η διασωθείσα γυναίκα ανέφερε τον πιθανό αριθμό των επιβαινόντων. Πάντως, στην περιοχή έπνεαν άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοι, σχετικά πολύ μικρής έντασης, και στελέχη του Λιμενικού Σώματος εκτιμούσαν ότι η ανατροπή δεν μπορεί να έγινε εξαιτίας της θαλασσοταραχής.

Η τραγωδία έγινε γνωστή λίγο μετά τις 12:00, όταν βρέθηκαν οι πρώτοι νεκροί στη θάλασσα από πλοίο της Frontex. Αμέσως άρχισε η επιχείρηση, από θαλάσσης και αέρος, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex με τη συμμετοχή και αλιευτικών σαφών της περιοχής, η οποία συνεχίζεται αφού, όπως όλα δείχνουν, υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Update:

14:40- ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ


Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών 15 άνθρωποι νεκροί από το ναυάγιο στα βόρεια της Λέσβου. Άλλες τρεις σορούς εντόπισαν οι τουρκικές αρχές ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 15 πρόσφυγες και μετανάστες. 8 σορούς περισυνέλλεξαν οι ελληνικές αρχές τρεις άνδρες, τέσσερις γυναίκες και ένα παιδί, 7 σορούς περισυνέλλεξαν οι τουρκικές αρχές έξι άνδρες και ένα παιδί. Αγνοούνται άλλοι 8 άνθρωποι σύμφωνα με τις δύο γυναίκες που διεσώθησαν


UPDATE:


Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, οι νεκροί είναι οκτώ, ανάμεσά τους τρείς άνδρες, τέσσερις γυναίκες και ένα παδί. Ο απολογισμός της τραγωδίας έχει φτάσει στους 12 νεκρούς, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι στα τουρκικά χωρικά ύδατα, οι αρχές έχουν ανασύρει άλλους τέσσερις νεκρούς!

Update:


Όπως αναφέρει η ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ εντοπίστηκαν ωστόσο και δύο γυναίκες ζωντανές η μία μάλιστα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και θα μεταφερθούν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.


Σύμφωνα με τις διασωθείσες στη βάρκα που βούλιαξε τα ξημερώματα επέβαιναν συνολικά 25 άτομα και συνεχίζονται οι έρευνες από στεριά και θάλασσα για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων. Οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν από το λιμενικό μέσα στη θάλασσα και περισυλλέγησαν. Κάποιες από τις σορούς εντοπίστηκαν στις ακτές βόρεια της Λέσβου.

Τούρκικα ΜΜΕ κάνουν λόγο ότι ανοιχτά της Τουρκίας έχουν βρεθεί ακόμα 4 σωροί, ανεβάζοντας των αριθμό των νεκρών σε 12.

Τα άψυχα κορμιά τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων, που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, έχουν μέχρι στιγμή περισυλλεγεί από μέλη της Frontex, από τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Μυτιλήνης.

Η τραγωδία έγινε γνωστή λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι όταν βρέθηκαν νεκροί στη θάλασσα 5 ναυαγοί.

Οι έρευνες συνεχίζονται από σκάφη του Λιμενικού, της Frontex, καθώς και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ιδιωτικά σκάφη, ενώ από αέρος συνδράμει στις έρευνες κι ένα ελικόπτερο της Frontex.

Το σκάφος που επέβαιναν και είχε ξεκινήσει όπως όλα δείχνουν από τα τουρκικά παράλια βυθίστηκε και όλοι βρέθηκαν στο νερό. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, οι νεκροί είναι οκτώ, ανάμεσά τους κι ένα ανήλικο παιδί. Όταν έφτασαν στο σημείο άντρες του λιμενικού βρήκαν τις σορούς τους, να επιπλέουν στη θάλασσα και οι προσπάθειες που έγιναν να τους επαναφέρουν δεν απέδωσαν καρπούς.


Ζωντανή βρέθηκε μία γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Διασώθηκε και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Η έγκυος όμως δεν μπορεί να βοήθησει στις έρευνες, αυτές τις δύσκολες ώρες. Από το σοκ που υπέστη δεν μπορεί να μιλήσει, ενώ οι γιατροί προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας της. Θα υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων τις επόμενες ώρες.