Στην Λέσβο την Μεγάλη Εβδομάδα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν;

Μια επίσκεψη «πρόκληση» στην Λέσβο



Αναλυτικά η πρωταπριλιάτικη μας είδηση: 


Μια επίσκεψη «πρόκληση» στην Λέσβο είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα στην Τουρκία (16/04) ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από τον Τούρκικο τύπο ο πρόεδρος της Τουρκιάς χωρίς να έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση της Ελλάδας ετοιμάζεται να επισκεφτεί την Λέσβο λίγες μέρες πριν το Τούρκικο δημοψήφισμα.



Τούρκος δημοσιογράφος μιλώντας στο LesvosPost δήλωσε πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στην Λέσβο την Μεγάλη Τετάρτη (13/04) με πλοιάριο από το Αϊβαλί μαζί με Τούρκους αξιωματούχους καθώς και στρατηγούς των ενόπλων δυνάμεων.

Από την πλευρά της η Ελλάδα βρίσκεται σε επιφυλακή και αν χρειαστεί θα εμποδίσει την είσοδο του Ερντογαν στην Λέσβο καθώς δεν έχει καταθέσει επίσημο σχέδιο επίσκεψης.

Ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε επιθυμία να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας μεταναστών αλλά και να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Λέσβου κο Γαληνό.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πιθανών να ξανά θέση το θέμα των Ελληνικών νησιών τα οποία διεκδικεί και μάλιστα…. αυτήν την φορά από Ελληνικό έδαφος..

Η ΕΛ.ΑΣ καθώς και οι ένοπλες δυνάμεις στην Λέσβο βρίσκονται σε επιφυλακή αν και ακόμα δεν έχει διαρρεύσει τίποτα.



Αξίζει να σημειώσουμε ότι η επίσκεψη θα γίνει 2 ημέρες πριν το δημοψήφισμα της Τουρκιάς.

Μένει να δούμε αν τελικά θα επαληθευτούν οι αποκλειστικές μας πληροφορίες….