ΠΡΩΤΟΣ ο Στέφεν Στρειχ από την Στύψη της Λέσβου στον "μοιραίο" ποδηλατικό γύρο της Αυστραλίας 5.471 χιλιομέτρων (ΦΩΤΟ)

ΠΡΩΤΟΣ ο Στέφεν Στρειχ

Update:

Μοιραία ήταν η κατάληξη του πρώτου στην ιστορία Indian Pacific Wheel Race του διηπειρωτικού αγώνα ποδηλασίας στην Αυστραλία, που ξεκινά δυτικά από το Πέρθ για να φτάσει μέχρι το Σίδνεϊ στην ανατολική ακτή της μακρινής ηπείρου, καθότι ο αγώνας διεκόπη το πρωινό της 31ης Μαρτίου όταν φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε τον ποδηλάτη θρύλο των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων Mike Hall.

17 Μαρτίου μεσάνυχτα (ξημερώματα 18ης) ξεκίνησαν 70 ποδηλάτες από το Fremandle στον Ινδικό Οκεανό. Μεταξύ αυτών η Βασιλική Βουτζαλή και ο Steffen Streich. Από την πρώτη μέρα ο Στέφανος έδειξε στόφα πρωταθλητή, όταν συναγωνιζόμενος τον Kristof Allegaert, έκανε 630 χλμ το πρώτο μόλις 24ωρο. Μετά... εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα. Πόνος στο γόνατο τον περιόρισε σε έναν πιο αργό ρυθμό με αισθητά μεγαλύτερες περιόδους ξεκούρασης. Βρήκε όμως έναν εντυπωσιακά σταθερό ρυθμό και σαν "μηχανή" συνέχισε μ' αυτόν όλο τον αγώνα. Από τις πρώτες μέρες τα πράγματα έδειξαν πως θα εξελιχθούν. Allegaert στην πρώτη θέση με Hall να περνά στη δεύτερη και να μένει εκεί για τις υπόλοιπες μέρες. Άστατος καιρός, συνεχείς βροχές, πλαγιομετωπικοί άνεμοι, ατέλειωτες άδεντρες ευθείες, ψυχρά ρεύματα αέρα από τον Νότιο Παγωμένο Ωκεανό, ήταν μερικά από τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσουν 70 θαρραλέοι ποδηλάτες απ' όλα τα μέρη του κόσμου. Αμέσως άρχισαν και οι εγκαταλείψεις που έφτασαν τις 20 ως την 13η μέρα.

Ο Στέφανος έμεινε χωρίς κινητό από τις βροχές ενώ σε συνέντευξή του δήλωσε τον κίνδυνο από τα μεγάλα φορτηγά που περνούν με ταχύτητα δίπλα τους στις μεγάλες ευθείες.

Τη 10η μέρα η Βασιλική Βουτζαλή που έπασχε από πόνο στον αυχένα είχε (ευτυχώς μικρό) ατύχημα με αυτοκίνητο λίγο μετά την Αδελαΐδα, κάτι που την καθυστέρησε μια ολόκληρη μέρα.

Πέρασαν την Αδελαΐδα, τη Μελβούρνη και βάλθηκαν με τον ορεινό όγκο των Αυστραλιανών Άλπεων. Θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν και μεγάλες αποστάσεις χωρίς ανεφοδιασμό. Ο Kristof έκανε επιτέλους την πρώτη του μεγάλη στάση στην 11η μέρα (προφανώς μάζευε δυνάμεις για το τέλος) ενώ την ίδια ώρα πέρασε στην πρώτη θέση ο Mike Hall που διατηρούσε απόσταση ασφαλείας όλες αυτές τις μέρες.


Μόλις όμως ο Allegaert ξύπνησε την 12η μέρα κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες και εκμηδένισε την απόσταση. Ξαναπέρασε τον Mike Hall που αποκαμωμένος πια τη 13η μέρα κοιμήθηκε στο δρόμο εκτός διαδρομής. Στο ξεκίνημα της 14ης μέρας ο Πρωτοπόρος Allegaert είχε περίπου 400 χλμ για να τερματίσει όταν πληροφορήθηκε τα κακά νέα... Ο Mike Hall σε μια διασταύρωση πριν την Καμπέρα είχε ατύχημα με αυτοκίνητο το οποίο δυστυχώς του στέρησε τη ζωή. Άμεση ήταν η αντίδραση των διοργανωτών που διέκοψαν τον αγώνα. Ο Κριστόφ 200 χλμ μετά διέκοψε κι αυτός τον αγώνα του! Οι αγωνιζόμενοι έκλεισαν τις συσκευές εντοπισμού ενώ όσοι ήθελαν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους η διοργάνωση θα άφηνε ενεργά τα στίγματά τους για ασφάλεια. Άλλοι πήγαν Σίδνεϊ με αυτοκίνητο άλλοι με κλειστές συσκευές εντοπισμού, άλλοι με ανοιχτές, άλλοι επέστρεψαν συντετριμμένοι στις πατρίδες τους. Η Βασιλική υποφέροντας από τους πόνους στον αυχένα επέστρεψε Μελβούρνη, ενώ ο Στέφανος συνέχισε για Σίδνεϊ...

17 μέρες 10 ώρες και 7 λεπτά μετά την μακρινή εκείνη μέρα του Μαρτίου που ξεκίνησαν από το Περθ, ο Στέφανος ανέβαινε θριαμβευτής τα σκαλιά της Όπερας του Σίδνεϊ.

Πηγη www.lesvosmtb.gr

ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ kalloninews.gr

Την Ελλάδα, την Λέσβο και "το χωριό του" την Στύψη έφερε στα Ουράνια ο Στέφεν Στρειχ με την συμμετοχή του στον μεγάλο ποδηλατικό αγώνα της Αυστραλίας τερματίζοντας πρώτος στο Όπερα Χάουζ του Σίντνεϊ!

Ο Στέφεν, είναι απο την Γερμανία και εδώ και πολλά χρόνια έχει εγκατασταθεί στο νησί μας, το έχει αγαπήσει και έχει γίνει κομμάτι αυτού. Φυσικά την αγάπη αυτή του την ανταποδίδουν οι συγχωριανοί του στην Στύψη αλλά και όχι μόνο!

Συνεχώς συμμετέχει σε μεγάλους αγώνες, μα τον σημερινό να είναι το αποκορύφωμα!

Συμμετείχε λοιπόν, στο ποδηλατικό γύρο της Αυστραλίας, απόστασης 5.471 χιλιομέτρων!

Ο αγώνας ξεκίνησε απο το Πέρθ της Δυτικής Αυστραλίας, και κατέληξε στο Όπερα Χάουζ του Σίντνεϊ!

Ο Στέφεν μετείχε ανάμεσα σε 70 ποδηλάτες, με στόχο φυσικά τον τερματισμό σε μια πραγματικά απέραντη απόσταση!

Τελικά όχι μόνο κατάφερε να τερματίσει, αλλά το έκανε και πρώτος, σηκώνοντας θριαμβευτικά το ποδήλατο του μπροστά από το επιβλητικό και εμβληματικό Όπερα Χάουζ!

Να τονίσουμε πάντως, πως ο αγώνας είχε ξεκινήσει πριν απο μερικές ημέρες, ωστόσο διακόπηκε μιας και λίγα χιλιόμετρα έξω απο την Καμπέρα, ο Μάικ Χάλς βρήκε τραγικο θάνατο απο χτύπημα διερχόμενου αμαξιού, με τον αγώνα να συνεχίζεται λίγες μέρες αργότερα.

Αδιαμφισβήτητα, ένα παράδειγμα προς μίμηση! Του ευχόμαστε καλή επιστροφή και πάντοτε να σηκώνει ψηλά τον αθλητισμό και το νησί που τόσο αγαπά!


Πηγη kalloninews.gr