Συμμετοχή της Περ. Βορείου Αιγαίου στην εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος MED, που πραγματοποιείται στην πόλη της Νίκαιας

Συμμετοχή της Περ. Βορείου Αιγαίου στην εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος MED


Στην εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος MED με τίτλο «Med Thematic Community on Efficient Buildings» -MEDNICE, που πραγματοποιείται στην έδρα του επικεφαλής εταίρου, την πόλη της Νίκαιας, συμμετείχε την Τρίτη, 7 Μαρτίου, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου.

H Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μαζί με φορείς όπως το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στη Σλοβενία (EMUNI), ευρωπαϊκές πόλεις για την ενέργεια (energy cities), συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα MEDNICE που είναι ένα από τα μόλις 8 Οριζόντια Προγράμματα που εγκρίθηκαν στην πρώτη πρόσκληση από την Τεχνική Γραμματεία του Προγράμματος MED.

Στόχος του εγκεκριμένου έργου είναι η οριζόντια παρακολούθηση όλων των προγραμμάτων MED που έχουν ως θέμα την ενεργειακή απόδοση των δημόσιων κτηρίων και η προώθηση της μεταξύ τους συνεργασίας. Το συντονισμό έχει η Διαχειριστική Αρχή στη Μασσαλία.

Η κα. Καλογήρου συνεχάρη τους συντελεστές της πρότασης και επεσήμανε τη σημασία αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων στον τομέα της ενέργειας, ειδικά για τις νησιωτικές περιοχές. Είχε, επίσης, την ευκαιρία να παρουσιάσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νησιών του Βορείου Αιγαίου, των οποίων οι ενεργειακές ανάγκες επηρεάζονται από παράγοντες, όπως η εποχικότητα και η γεωγραφική απομόνωση.


Στο περιθώριο της συνάντησης, η κα. Καλογήρου είχε συνάντηση εργασίας με την κα.  Agnès Rampal, Πρόεδρο της Επιτροπής για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο, με την οποία συζήτησαν τις δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Περιφέρειας Alpes Côte d’Azur, στην υποβολή και υλοποίηση προτάσεων ευρωπαϊκών προγραμμάτων.