Έρχεται προκήρυξη για 300 προσλήψεις στο Λιμενικό

Έρχεται προκήρυξη για 300 προσλήψεις στο Λιμενικό


Νέα προκήρυξη για την εισαγωγή 300 Δοκίμων στο Λιμενικό Σώμα ετοιμάζει το υπουργείο Ναυτιλίας και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika news έχει ήδη κατατεθεί αίτημα έγκρισης προς την επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006.

Συγκεκριμένα ήδη πριν από λίγες ημέρες, έχει υπεβλήθη νέο αίτημα για προκήρυξη διαγωνισμού για 300 προσλήψεις Δοκίμων Λιμενικών προκειμένου να εγκριθεί με απόφαση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006, για τα έτη 2017-2018.

Οι προσλήψεις κρίνονται απαραίτητες ώστε να καλυφθούν κρίσιμα κενά στο Λιμενικό Σώμα αφού η οργανική σύνθεση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έχει διαμορφωθεί στις 8.000 αντί των 10.250 θέσεων όπως προβλέπει απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης για το σχέδιο στελέχωσης των Υπηρεσιών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικά κενά στις οργανικές θέσεις όλων των Λιμενικών Αρχών.

Όπως είναι γνωστό στο πλαίσιο προγραμματισμού προσλήψεων για τα έτη 2016-2017, είχε υπεβλήθη αίτημα την 23-3-2016 προς τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (νυν Διοικητικής Ανασυγκρότησης) για την έγκριση πρόσληψης διακοσίων εβδομήντα έξι (276) Δοκίμων Λιμενοφυλάκων. Αν και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε απαντήσει θετικά, πληροφορώντας το υπουργείο Εσωτερικών ότι η προκαλούμενη δαπάνη από την πρόσληψη 276 Δοκίμων Λιμενοφυλάκων βαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και ότι συμφωνεί με την έγκριση του αιτούμενου αριθμού προς πρόσληψη προσωπικού, εφόσον εντάσσεται στον γενικότερο προγραμματισμό προσλήψεων και είναι σύμφωνη με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο περί προσλήψεων στον δημόσιο τομέα σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης. Ωστόσο, η απαραίτητη εγκριτική απόφαση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 δεν εκδόθηκε με αποτέλεσμα στο Σώμα να υπάρχουν μεγάλα κενά από προσωπικό και σε συνάρτηση με το προσφυγικό πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού να είναι εμφανής σχεδόν σε όλες τις υπηρεσίες του Σώματος.

Παράλληλα η δέσμευση πιστώσεων, και η εξασφάλιση τους για τις προσλήψεις θα πραγματοποιηθεί αφού έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διοικητικές διαδικασίες για την προκήρυξη διαγωνισμού και την επιλογή των υποψηφίων.