Συνάντηση Γ. Πάλλη με τη Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα για τα φλέγοντα θέματα που αφορούν το νησί μας

Την νέα ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα επισκέφτηκε την Τετάρτη ο Βουλευτής Γιώργος Πάλλης


Την νέα ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα επισκέφτηκε την Τετάρτη ο Βουλευτής Γιώργος Πάλλης, προκειμένου να την ενημερώσει για τα φλέγοντα θέματα που αφορούν το νησί μας και άπτονται της Γενικής Γραμματείας και του Υπουργείου Οικονομικών.

Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια της συνάντησης που είχε κάνει ο Βουλευτής με την Υπουργό Κ. Παπανάτσιου, και προκειμένου να ενημερώσει αυτοπροσώπως την κ. Πέρκα για τις εκκρεμείς υποθέσεις του ΝΟΜ, του κληροδοτήματος Παναγιώτη Μιχαλλέλη στο Πλωμάρι και την χάραξη του αιγιαλού της Ερεσού που χειρίζεται το Υπουργείο, με στόχο να επισπευσθούν οι όποιες πρωτοβουλίες και να μην χαθεί χρόνος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης η περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Νικολάρα, η οποία είχε συνεργαστεί για την υπόθεση του ΝΟΜ με την προηγούμενη διοίκηση της Γενικής Γραμματείας υπό τον κ. Μαντζάκο, καθώς και ο Σπύρος Πιπεράς, εκ μέρους του Συλλόγου των Απανταχού Ερέσιων «Θεόφραστος».

Όσον αφορά το γηροκομείο Πλωμαρίου, ο Βουλευτής ενημέρωσε την κ. Πέρκα για τις προσπάθειες που γίνονται από όλους ώστε να υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία που να διευκολύνει την λειτουργία των κληροδοτημάτων υπό το σημερινό καθεστώς των τεράστιων και πολλές φορές δυσλειτουργικών Καλλικρατικών Δήμων, και τελικά να επιστρέφει τα κληροδοτήματα εκεί που πραγματικά ανήκουν –στην προκειμένη περίπτωση, στην κοινότητα Πλωμαρίου.


Η κ. Πέρκα επισήμανε πως το θέμα αλλαγής χαρακτηρισμού κληροδοτημάτων δεν άπτεται άμεσα των αρμοδιοτήτων της, ωστόσο συμφώνησε πως πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση και δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει και από την πλευρά της ώστε να παρθεί άμεσα πρωτοβουλία από τον αρμόδιο φορέα.