Οι Πρόσκοποι της Λέσβου στο Μανταμάδο για την Ημέρα Σκέψης

Γέμισαν οι χώροι του Μουσείου κεραμικής τέχνης στο φιλόξενο Μανταμάδο


Γέμισαν οι χώροι του Μουσείου κεραμικής τέχνης στο φιλόξενο Μανταμάδο από περισσότερους από 150 Λυκόπουλα, Προσκόπους, Ανιχνευτές, βαθμοφόρους, μέλη Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης και παλιούς Προσκόπους, όλοι μέλη των Προσκοπικής Κίνησης στη Λέσβο.  

Στη δράση με την οποία τίμησαν την Κυριακή 5 Μαρτίου την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης και Μνήμης του ιδρυτή των Προσκόπων Μπέϊντεν Πάουελ.  Η Ημέρα αυτή τιμάται κάθε χρόνο την 22α Φεβρουαρίου και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με κάποια καθυστέρηση λόγω των εκδηλώσεων του καρναβαλιού  .

Οι Πρόσκοποι έζησαν παρέα όπως μόνο αυτοί ξέρουν. Συζήτησαν, έμαθαν, έπαιξαν αλλά και παρουσίασαν παιχνίδια και ότι άλλο αποφάσισαν να παρουσιάσουν τα τμήματα, όλα με θέμα «η Λέσβος των ανθρώπων της». Το θέμα της δράσης ήταν οι άνθρωποι του νησιού, οι καθημερινοί άνθρωποι της Λεσβιακής υπαίθρου, κτηνοτρόφοι, γεωργοί, και ο Μανταμάδος έδωσε τη δυνατότητα να συναντήσουμε και να συζητήσουμε, να γνωρίσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Το μοναδικό φυσικό και δομημένο περιβάλλον, τα επαγγέλματα που αναπτύσσονται, η αρχιτεκτονική και οι συνήθειες των ανθρώπων του χωριού, αλλά και το μοναστήρι του Ταξιάρχη που απέχει ενάμιση χιλιόμετρο, μας έδωσαν την ευκαιρία να αναπτύξουμε μια μοναδική προσκοπική δράση.

Ας σημειωθεί ότι στην έναρξη της δράσης υψώθηκε για πρώτη φορά η σημαία με το νέο θυρεό των προσκόπων της Λέσβου

Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μανταμάδου και τους ανθρώπους του χωριού, τους ανθρώπους του προσκυνήματος του Ταξιάρχη για τη θερμή φιλοξενία. Ακόμα τον πρώην Πρύτανη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κώστα Μουτζούρη και τον παλιό παίκτη και προπονητή του μπάσκετ Μιχάλη Κυρίτση που μοιράστηκαν με τους Ανιχνευτές της Λέσβου τις μνήμες τους από τις μέρες τους στους Προσκόπους.