Ομιλία του δημάρχου Λέσβου στην ενημερωτική συνάντηση με θέμα τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού - Έθεσε εκ νέου το θέμα της διάσπασης του Δήμου Λέσβου

Ομιλία του δημάρχου Λέσβου στην ενημερωτική συνάντηση με θέμα τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού


Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου και Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, παρέστη στην ενημερωτική συνάντηση με θέμα τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού επί της προωθούμενης Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Αθήνα, από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Π.Ε.Δ. Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Γαληνός, αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα της ιδιαιτερότητας των νησιωτικών περιοχών, ζητώντας την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση των εν λόγω Δήμων. Επεσήμανε την ανάγκη αναβάθμισης του θεσμού των Κοινοτήτων, εξηγώντας τον ρόλο που διαδραματίζουν στους Δήμους της περιφέρειας, και ζήτησε την στήριξη της Πολιτείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με δεδομένο ότι οι Δήμοι έχουν αναλάβει πολλές από τις υποχρεώσεις αυτής.
Επίσης, ανέφερε ότι για τις αλλαγές που θα γίνουν με τη Διοικητική Μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι σημαντικό να υιοθετηθεί ένα πιο λειτουργικό σύστημα.

Τέλος ο κ. Γαληνός, έθεσε εκ νέου το θέμα της διάσπασης του Δήμου Λέσβου, σύμφωνα με την επιστημονική μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτι που αποτελεί βούληση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου.