Επίθεση Χ. Αθανασίου στον Γ. Παλλη.. για τις αποζημιώσεις των κατοίκων της Μόριας

Επίθεση Χ. Αθανασίου στον Γ. Παλλη..

Με αφορμή τοποθέτηση στη Βουλή του συναδέλφου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Πάλλη, αναφορικά με την τροπολογία που κατέθεσε η Κυβέρνηση για τις αποζημιώσεις των κατοίκων της Μόριας, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Δεν συνηθίζω να σχολιάζω τοποθετήσεις συναδέλφων, όταν οι απόψεις τους είναι τεκμηριωμένες και διαπνέονται από καθαρότητα λόγου.
           
Λυπάμαι όμως για την παραπληροφόρηση, που τόσο ανενδοίαστα (Συριζαϊκή, εξάλλου, νοοτροπία!) επιχείρησε ο κ. Πάλλης, σχετικά με τη ψήφιση της τροπολογίας για τις αποζημιώσεις των κατοίκων της Μόριας.

Ξεχνά ο κ. Πάλλης ότι το πρόβλημα στη Μόρια το δημιούργησε η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και οι εκφραστές της πολιτικής τους.

Ξεχνά ο κ. Πάλλης ότι για τις αποζημιώσεις και τον τρόπο (νομοθετικό άλλως δικαστικό) καταβολής τους, πρώτος ανέφερα και μάλιστα θεμελιωμένα κατά τη Συνέλευση των κατοίκων της Μόριας.

Ξεχνά ο κ. Πάλλης ότι και στη σύσκεψη για το Μεταναστευτικό στο Μαξίμου έθεσα έντονα το ζήτημα της αποζημίωσης.

Αποσιωπά ο κ. Πάλλης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόρια τόνισε την ανάγκη πλήρους αποζημίωσης των πληγέντων κατοίκων, με την φροντίδα της Πολιτείας.

Αποκρύπτει και ως εκ τούτου παραπλανά, ο κ. Πάλλης  ότι όταν για κάποια υπό ψήφιση διάταξη δεν υποβάλλεται από ένα κόμμα αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, ψηφίζουν (σύμφωνα με την αρχή της δεδηλωμένης) οι εισηγητές και η ψήφος τους εκφράζει την ομόφωνη θέση όλων των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κάθε κόμματος.

Συνεπώς, δεν λέει την αλήθεια ο κ. Πάλλης, εκτός και αν αγνοεί το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, όταν ισχυρίζεται ότι κατά την ψήφιση της τροπολογίας «Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν έχει πάρει θέση», αφού η Ν.Δ. δια του Κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου κ. Δένδια, αμέσως μετά την κατάθεση της τροπολογίας, δήλωσε ότι θα την υπερψηφίσει. Κατά δε την ψηφοφορία, ομόφωνα υπερψήφισε την τροπολογία [βλ. τα επισυναπτόμενα πρακτικά της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλης της 23/2/2017, όπου αποτυπώνεται και η τοποθέτηση του κ. Δένδια και η θετική ψήφος του εισηγητή μας κ. Γεωργαντά (σελ. 568)].

 Οι ευθύνες της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την κατάσταση που έφεραν το νησί μας, με την ανεύθυνη και αλλοπρόσαλλη πολιτική τους στο μεταναστευτικό / προσφυγικό ζήτημα δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε από ψευδολογίες ούτε από παραπληροφόρηση.

Επομένως, ο κ. Πάλλης θα όφειλε να είναι πιο προσεκτικός και να σέβεται και τους συναδέλφους του και τους πολίτες.