ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Λέσβου «ΟΧΙ στις Χορηγίες μπουφάν από το ίδρυμα Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη»

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Λέσβου


Συνάδελφοι – συναδέλφισσες:

Με έγγραφό του στις 14/3 ο Δήμος Λέσβου ( Γραφείο Αντιδημάρχου Εθελοντικών Οργανώσεων Νέας Γενιάς και  Εξυπηρέτησης του Πολίτη) στα πλαίσια της «καλής συνεργασίας» του, όπως αναφέρει, με το ίδρυμα Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, απευθύνεται στις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης  για την προσφορά μπουφάν εκ μέρους του ιδρύματος, σε μαθητές που «χρήζουν βοήθειας».

   Είναι ξεκάθαρο ότι η «φιλεύσπλαχνη» αυτή  συνεργασία προσπαθεί να  στοχεύσει στην αέναη κι απρόσκοπτη κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μονοπωλιακών ομίλων κι όχι στην προστασία των παιδιών των λαϊκών οικογενειών από το ψύχος.

Τις αντιδράσεις, την οργάνωση και τη συμμετοχή της νέας γενιάς  στην ταξική πάλη φοβούνται , τρέμουν και παίρνουν τα μέτρα τους να την προλάβουν. Παρεμβαίνουν στις νεανικές συνειδήσεις  για  να τις  χειραγωγήσουν, να μην αποκτήσουν ταξικά χαρακτηριστικά και προσανατολισμό. Το εκκολαπτόμενο αυριανό εργατικό δυναμικό  νανουρίζουν  γλυκά στην αγκαλιά των μεγαλοεπιχειρηματιών ,  αφού προϋπόθεση για την κερδοφορία τους είναι τα τσακισμένα εργατικά δικαιώματα.

   Οι κάλπικες αποπροσανατολιστικές  «αγαθοεργίες» που σερβίρουν στο λαό κατά καιρούς για λογαριασμό της αστικής τάξης , κυβέρνηση – αντιπολίτευση –το σύνολο των αστικών κομμάτων, αλλά και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου είναι επικίνδυνες και προκλητικές.

   Εξάλλου αποτυπώνεται πια  καθημερινά και με τον πιο ανάγλυφο τρόπο ότι όταν έχουν να κάνουν με την υπεράσπιση του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, με τις απαιτήσεις  των μονοπωλιακών ομίλων, εκεί πετάνε τις μάσκες, δείχνουν ότι είναι πολιτικοί εκπρόσωποι της  μεγαλοεργοδοσίας , ταγμένοι στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενώνονται σε βάρος των συμφερόντων του λαού.  
 
   Η  πρόσφατη ψήφιση από ΣΥΡΙΖΑ -  ΑΝΕΛ – ΝΔ –ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ και λοιπών δεκανικιών, του 3ου μνημονίου όπως και η ασυζητητί απόρριψη των τεσσάρων τροπολογιών που το ΚΚΕ είχε καταθέσει για την ανακούφιση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, είναι πολύ πρόσφατα για να ξεχαστούν. Εξοβέλισαν ακόμα και την τροπολογία που αφορούσε  ένα δωρεάν γεύμα προς τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  Τέτοια ευαισθησία έχουν όταν πρόκειται να θιχτεί καμιά δεκάρα απ’ τα κέρδη της αστικής τάξης!!

   Έφτασαν στο σημείο την ίδια περίοδο, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με τους τωρινούς νεοφώτιστους της ΛΑΕ όπως και το σύνολο των αστικών κομμάτων να βάλουν πλάτη και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να προχωρήσουν στη διαγραφή των προστίμων ακόμα και σε κραυγαλέες φορολογικές παραβάσεις του μεγάλου κεφαλαίου, ως και  για περιπτώσεις λαθρεμπορίου!!

   Ο Λεσβιακός λαός, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι γονείς , οι μαθητές  πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να μην αφήσουμε τις ζωές μας, στα χέρια των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, της μεγαλοεργοδοσίας και των κομμάτων τους! H απάντησή μας να είναι συνολική, σε ταξική κατεύθυνση, στον αντίποδα της δράσης και της πολιτικής τους!

                                                                                                                                         Μυτιλήνη 23/3/2017