«Ένστολα Επαγγέλματα: Εισαγωγή - Σχολές- Εργασιακός Βίος»- Ενημερωτική εκδήλωση στην Μυτιλήνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με την ευκαιρία της κατάθεσης των αιτήσεων δηλώσεων συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις από τους υποψηφίους  και το μεγάλο ενδιαφέρον για τις σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας, η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Λέσβου με το ΚΕΣΥΠ Μυτιλήνης,  σε συνεργασία με τα Σώματα Ασφάλειας (Στρατός, Αστυνομία, Πυροσβεστική) οργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης, με θέμα:

« Ένστολα Επαγγέλματα: Εισαγωγή - Σχολές- Εργασιακός Βίος »

Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, ώρα 17:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραματικού Γενικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μυτιλήνης (Κεντρικά Λύκεια).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι,  να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές σχολείων ευθύνης μας, αλλά και στους γονείς τους, να ενημερωθούν και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για την εισαγωγή, τις σχολές και τις εργασιακές συνθήκες των Ένστολων Επαγγελμάτων σε Στρατό, Αστυνομία και Πυροσβεστική .

Οι θεματικοί άξονες της εκδήλωσης άπτονται ζητημάτων όπως:

Πληροφορίες και επισημάνσεις σε ζητήματα που αφορούν στην προετοιμασία για τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις Εισαγωγής (ΠΚΕ) στα Σώματα Ασφαλείας.

Πληροφόρηση και στοιχεία που αφορούν στις στρατιωτικές σχολές, στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, όπως τα αντικείμενα που διδάσκονται, οι ειδικεύσεις και οι τομείς καθεμίας από αυτές.

Ενημέρωση για τη ζωή των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, τις υποχρεώσεις, τις ευθύνες που προκύπτουν, την επαγγελματική αποκατάσταση και τις προοπτικές εξέλιξης.