Έτοιμοι για την Ανάσταση 47χρονος και 19χρονος στην Μυτιλήνη- Κατάσχεση πάνω από 1900 κροτίδες και 6000 παιδικά αθύρματα (PICS)

Σύλληψη 19χρονου και 47χρονου, στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, για κατοχή και πώληση βεγγαλικών


Συνελήφθη 47χρονος, στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, για παράνομη κατοχή και εμπορία κροτίδων και παιδικών αθυρμάτων

Κατασχέθηκαν -1400- κροτίδες και -6595- παιδικά αθύρματα

Συνελήφθη, χθες (28-03-2017) στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 47 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Τα βεγγαλικά του 47χρονου
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς σε κατάστημα του 47χρονου, στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά -1400- κροτίδες και -6595- παιδικά αθύρματα, τα οποία διέθετε παράνομα προς πώληση.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Σύλληψη 19χρονου, στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, για κατοχή και πώληση βεγγαλικών

Κατασχέθηκαν -518- κροτίδες

Συνελήφθη, χθες (28-03-2017) στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας 19χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Οι κροτίδες του 19χρονου
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή του 19χρονου συνολικά -518- κροτίδες διαφόρων τύπων, ορισμένες από τις οποίες ήταν ιδιαίτερα μεγάλης ισχύος.

Τα βεγγαλικά, τα οποία όπως διακριβώθηκε, ο συλληφθείς τα προόριζε προς πώληση σε τρίτους, κατασχέθηκαν.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.





Κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την πρόληψη ανάλογων ατυχημάτων, υπενθυμίζει-συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς, τα εξής:

Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε, απαγορεύεται.

Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.

Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.

Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.

Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.

Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή.