Δείτε πως θα είναι το αεροδρόμιο Μυτιλήνης έως το 2021- Μεγάλες αλλαγές ετοιμάζει η Fraport Greece

Δείτε πως θα είναι το αεροδρόμιο Μυτιλήνης έως το 2021- Μεγάλες αλλαγές ετοιμάζει η Fraport Greece-Εντυπωσιακές Φώτο

Η κοινοπραξία παρουσίασε τα σχέδιά της για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των 14 αεροδρομίων που θα αναλάβει. Μόλις στα πρώτα τέσσερα χρόνια θα κατασκευαστούν πέντε νέοι τερματικοί σταθμοί. Δείτε όλες τις μακέτες

Οσοι διαμαρτύρονταν για τις αποκρατικοποιήσεις, μάλλον πρέπει να αισθάνθηκαν άβολα το μεσημέρι της Τετάρτης όταν η Fraport Greece παρουσίασε τα σχέδιά της για τον «εκμοντερνισμό και την ανάπτυξη» των 14 περιφερειακών αεροδρομίων τη διαχείριση των οποίων σύντομα θα αναλάβει. Το πλάνο της κοινοπραξίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της, περιλαμβάνει άμεσες αλλά και σε βάθος χρόνου εργασίες και έργα ανάπτυξης των υποδομών στα αεροδρόμια, οι οποίες, όπως σημειώνεται, θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση του αριθμού των επιβατών, αλλά και στη βελτίωση της ταξιδιωτικής τους εμπειρίας. Και όπως δείχνουν οι μακέτες, πρόκειται για μια εντυπωσιακή σε κλίμακα αλλά και αισθητική αναβάθμιση.

Στην πρώτη τετραετία θα κατασκευαστούν πέντε νέοι τερματικοί σταθμοί στα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κω, Μυτιλήνης.

Συνολικά το μέγεθος των 14 τερματικών σταθμών στα αεροδρόμια θα αυξηθεί κατά 100.000 τ.μ. σε περίπου 300.000 τμ. Επίσης θα υπάρξει αύξηση των σταθμών Check-In από 213 σε 297 (+28%), αύξηση των σημείων ασφαλείας από 44 σε 84 (+47%), αύξηση των πυλών από 103 σε 147 (+30%) και αύξηση των θέσεων στάθμευσης αεροσκαφών από 115 σε 150 (+23%). Ακόμη θα υπάρξει πλήρης ανακαίνιση και των 15, συνολικά, διαδρόμων προσγείωσης-απογείωσης και όλων των τερματικών σταθμών, των εγκαταστάσεων υγιεινής, των πυροσβεστικών σταθμών των αεροδρομίων, των χώρων στάθμευσης των αεροσκαφών και των γεννητριών ηλεκτροδότησης. Σε όλα τα αεροδρόμια θα εγκατασταθεί νέο, τελευταίας τεχνολογίας σύστημα ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών (inline system). Επιπλέον θα υπάρξει και ανανέωση και εκμοντερνισμός της εσωτερικής και εξωτερικής τους όψης.

Αναλυτικά, στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης   σύμφωνα με την Fraport Greece μέχρι το 2021 προβλέπεται:

Αεροδρόμιο Μυτιλήνης «Οδ. Ελύτης»

•Νέος Τερματικός Σταθμός
•Νέος πυροσβεστικός σταθμός
•Νέα εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων
•Νέος χώρος στάθμευσης των αεροσκαφών
•185% αύξηση της συνολικής έκτασης του αεροδρομίου σε 7.185 m2
•29% αύξηση των σταθμών Check-in (από 7 σε 9)