Διεξαγωγή πρωτότυπου Παλλεσβιακού διαγωνισμού «Αδαμάντινου ιωβηλαίου – μακροβιότερου γάμου» στην Μυτιλήνη

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του festival “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης 2017”, που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Μυτιλήνης (10 – 14 Φεβρουαρίου 2017), η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε μεταξύ άλλων και τη διεξαγωγή ενός πρωτότυπου παλλεσβιακού διαγωνισμού “αδαμάντινου ιωβηλαίου – μακροβιότερου γάμου”.  


Χορηγός επικοινωνίας του festival “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης” είναι το LesvosPost.com

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η ακόλουθη:

Από την κάθε Δημοτική Ενότητα Λέσβου και σε συνεργασία των Γεωγραφικών Αντιδημάρχων με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, θα  διερευνηθεί το εν ζωή ζευγάρι με το μακροβιότερο ευτυχισμένο έγγαμο βίο, που επιθυμεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό.  

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11:30 π.μ., τα 13 εν ζωή ζευγάρια με το μακροβιότερο γάμο (ένα από την κάθε Δημοτική Ενότητα Λέσβου), θα συγκεντρωθούν συνοδεία των Γεωγραφικών Αντιδημάρχων και των Προέδρων των Κοινοτήτων, στην οδό Ερμού της Μυτιλήνης και μπροστά από τις δύο μεγάλες “καρδιές του έρωτα”, που θα βρίσκονται έξω από τη Φραγκοκλησιά.

Αφού φωτογραφηθούν όλοι μαζί, τα 13 ζευγάρια θα “βολτάρουν” στην πόλη με την ιππήλατη “άμαξα του έρωτα” και στη συνέχεια μαζί με τα 3 ζευγάρια – νικητές του πανελλήνιου διαγωνισμού που θα φιλοξενηθούν στη Μυτιλήνη, θα παρουσιαστούν με ζωντανή συνέντευξη στην εκπομπή του “STAR CHANNEL” “Αλήθειες με τη Ζήνα”.

Θα ακολουθήσει τελετή πιστοποίησης βάσει των ληξιαρχικών εγγράφων που θα συνοδεύουν τα 13 ζευγάρια, των ημερομηνιών τέλεσης των γάμων τους, ώστε να αναδειχθούν τα 3 ζευγάρια – νικητές του παλλεσβιακού διαγωνισμού “αδαμάντινου ιωβηλαίου – μακροβιότερου γάμου”.

Στη συνέχεια, στα 13 ζευγάρια θα παρατεθεί επίσημο γεύμα και θα αναπαυθούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Στις 5 μ.μ. τα 13 ζευγάρια μπορούν να παρακολουθήσουν τη λιτάνευση των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου και το βράδυ στις 8 μ.μ., τη “συναυλία αγάπης” στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί τιμητική απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων από το Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό, καθώς και ιδιαίτερη βράβευση των τριών ζευγαριών – νικητών του διαγωνισμού (με τρία δώρα αξίας, που θα προσφερθούν από αντίστοιχους χορηγούς – δωροθέτες).   

Είναι ευνόητο, ότι σε περίπτωση που το ζευγάρι με το μακροβιότερο γάμο από μία περιοχή – δημοτική ενότητα, δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στην όλη διαδικασία, θα προταθεί στο ιεραρχικά δεύτερο, κ.ο.κ.

Τα ζευγάρια απ’ τα χωριά όλης της Λέσβου, που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στον παλλεσβιακό διαγωνισμό “αδαμάντινου ιωβηλαίου – μακροβιότερου γάμου”, παρακαλούνται να απευθυνθούν στους κατά τόπους γεωγραφικούς Αντιδημάρχους (της κάθε δημοτικής ενότητας).

Ειδικά για την πόλη της Μυτιλήνης, τα ενδιαφερόμενα ζευγάρια, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν και να δηλώσουν συμμετοχή: α) στα κεντρικά γραφεία του Δήμου Λέσβου, τηλ. 22510 37050, email: ethel.genia@hotmail.com, και β) στη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης, τηλ. 22510 22143, email: syndesmos1954@otenet.gr.        

Με εκτίμηση,
Για την Οργανωτική Επιτροπή,

    Κώστας Αστυρακάκης          Πάνος Πίτσιος                 Αθηνά Ιωσηφέλλη


Αντιδήμαρχος Πολιτισμού   Πρόεδρος Μυτιλήνης     Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού



Χορηγός επικοινωνίας του festival “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης” είναι το LesvosPost.com