Υποβαθμίζουν τα Αστυνομικά τμήματα Ερεσού – Αντίσσης και Πολιχνίτου- Επιστολή του Δημάρχου Λέσβου στον Νίκο Τόσκα

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε την παρακάτω επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Τόσκα, με θέμα την υποβάθμιση των Αστυνομικών Τμημάτων Ερεσού – Αντίσσης και Πολιχνίτου


Προστασίας του Πολίτη
                                                                                             κ. Νικόλαο Τόσκα   
                                                               Κοιν: Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης
                                                                         κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη
Κύριε Υπουργέ,

Σας κάνουμε γνωστό ότι όσον αφορά την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ είχατε δεσμευθεί ότι σε περιοχές που υπάρχει το Μεταναστευτικό πρόβλημα δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο της αναδιάρθρωσης ,εν τούτοις σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε πρόσφατα υποβαθμίζονται τα δύο αστυνομικά τμήματα Ερεσού-Αντίσσης και Πολιχνίτου.
Σας ενημερώνουμε ότι τα κτίρια που στεγάζονται τα ανωτέρω τμήματα είναι ιδιόκτητα, άρα δεν υφίσταται θέμα οικονομικού κόστους.

Η υποβάθμιση  των δύο τμημάτων δεν θα ωφελήσει, ενώ αντιθέτως θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα διότι και οι δύο ανωτέρω αναφερόμενες περιοχές είναι τουριστικές και χρειάζονται ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων.

Εκτός αυτού πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν και τις  εντονότατες αντιδράσεις των κατοίκων.
Για τους ανωτέρω λόγους, σας παρακαλούμε όπως προχωρήσετε στην ακύρωση της υποβάθμισης των Αστυνομικών τμημάτων Ερεσού-Αντίσσης και Πολιχνίτου Λέσβου που θα θέσει σε αμφισβήτηση το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων  και θα προκαλέσει σειρά σοβαρών προβλημάτων που θα διαταράξουν την κοινωνική συμβίωση και την οικονομική δραστηριότητα των παραπάνω περιοχών.   

                                                             Ο Δήμαρχος Λέσβου


                                                           Σπύρος Γαληνός