4 Συλλήψεις μεταναστών στο λιμάνι Μυτιλήνης… για κατοχή πλαστών δελτίων αιτούντος διεθνή προστασία

Συλλήψεις μεταναστών


Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, πρωινές ώρες χθες, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμένα Μυτιλήνης, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω συνελήφθη διότι βρέθηκαν στην κατοχή του, επιμελώς κρυμμένα εντός των αποσκευών του δύο (02) δελτία αιτούντος διεθνή προστασία και μία (01) απόφαση αναστολής εκτέλεσης απέλασης, με σκοπό να τα διαθέσει σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα καθώς και τρία (03) κινητά τηλέφωνα.

Δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 23 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν για κατοχή – χρήση ταξιδιωτικών εγγράφων που ανήκαν σε τρίτα πρόσωπα και παραβίαση του όρου απαγόρευσης αναχώρησης από την ν. Λέσβο, απογευματινές ώρες της Πέμπτης 09/02, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης στον οικείο λιμένα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα.

Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω συνελήφθη διότι παρέλαβε από τα ΕΛ.ΤΑ. ένα δέμα το οποίο περιείχε επιμελώς κρυμμένα εντός υποδημάτων, ένα (01) ταξιδιωτικό έγγραφο και δύο (02) φωτογραφίες διαβατηρίου έτερου προσώπου, με σκοπό να τα διαθέσει σε τρίτους και να διευκολύνει τη μετακίνησή τους στο εσωτερικό της χώρας έναντι χρηματικής αμοιβής.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω, καθώς και δύο (02) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων ευρώ (€500) που βρέθηκαν στην κατοχή του ως άνω συλληφθέντα.