Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με αφορμή την προκήρυξη απεργίας των εργαζόμενων στην Υπηρεσία Ασύλου

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με αφορμή την προκήρυξη απεργίας των εργαζόμενων στην Υπηρεσία Ασύλου:


Το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς σήμερα είναι  να υπάρχουν απλήρωτοι κρατικοί υπάλληλοι που ασχολούνται με την προσφυγική κρίση. Πολύ περισσότερο όταν αυτοί εργάζονται  σε υπηρεσίες αιχμής όπως είναι αυτές του Ασύλου και της Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Δυστυχώς το κατάφεραν και αυτό.

Η  Δημοκρατική Συμπαράταξη, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ακριβώς πριν μια εβδομάδα. Η επικεφαλής της, Φώφη Γεννηματά έθεσε το θέμα και κάλεσε την κυβέρνηση να σοβαρευτεί. Η κυβέρνηση δεν άκουσε.

Η σημερινή ανακοίνωση – προκήρυξη απεργίας των 370 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου της Υπηρεσίας Ασύλου που παραμένουν απλήρωτοι από το Νοέμβριο προσθέτει μια ακόμη ψηφίδα στην εικόνα της αποτυχημένης κυβερνητικής πολιτικής διαχείρισης του προσφυγικού. Απλήρωτοι παραμένουν και οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης

Η πρόχειρη δήθεν αναβάθμιση του χαρτοφυλακίου της μεταναστευτικής πολιτικής σε αυτόνομο υπουργείο έχει παραλύσει τις υπηρεσίες της μετανάστευσης σε μια κρίσιμη καμπή της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης.

Νομίζουν ότι τα υπουργεία είναι οι υπουργοί, τα γραφεία τους και οι “άτυποι” συνεργάτες τους. Περιφρονούν τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους.
Στηρίζουμε τους συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου στα αυτονόητα αιτήματα τους.


Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε.