Λοταρία: Έρχεται την Άνοιξη! Αυτά είναι τα δώρα που θα μοιράζει το υπουργείο Οικονομικών

- Μετρητά ακόμα και σε καθημερινή βάση θα μοιράζει το υπουργείο Οικονομικών αν κάνετε τις αγορές σας με POS


- Το κέρδος θα φαίνεται κάθε φορά που κάνετε αγορές πάνω στην απόδειξη

- Θα κληρώνει από 1.000 έως 50.000 ευρώ! Ποιές επιχειρήσεις συμμετέχουν

Η περίφημη λοταρία θα αρχίσει να μοιράζει δώρα στους φορολογούμενους από την Άνοιξη. Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, το υπουργείο Οικονομικών θα ανταμοίβει τους φορολογούμενους που θα χρησιμοποιούν χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες για τις αγορές τους με μετρητά!

Σύμφωνα πάντα με τη Ναυτεμπορική το νέο πρόγραμμα της λοταρίας είναι στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του και οι αποφάσεις θα εκδοθούν το αργότερο έως τα μέσα Μαρτίου. Η μεγάλη προσπάθεια πουγ ίνεται είναι να μπουν στην διαδικασία όλες οι αποδείξεις από συναλλαγές με πλαστικό χρήμα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Το σχέδιο

Στόχος είναι να ενισχυθεί η κατανάλωση και έτσι η λοταρία θα μοιράζει χρήμα. Κάθε χρόνο θα μοιράζονται 12 εκατομμύρια ευρώ. Κάθε φορά που θα κάνετε μια αγορά με πλαστικό χρήμα θα εμφανίζεται στην απόδειξη μήνυμα για το ποσό του κέρδους σας.

Έτσι, οι πολίτες που θα κάνουν κάποια συναλλαγή και κερδίσουν θα έχουν τη δυνατότητα επιπλέον αγορών, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις η λοταρία θα γίνεται εβδομαδιαία ή μηνιαία.
Η λοταρία θα «κληρώνει»:

- ένα μεγάλο ποσό κάθε χρόνο, το οποίο υπολογίζεται ότι μπορεί να κυμαίνεται και κοντά στις 50.000 ευρώ και θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του φορολογούμενου το πώς θα το χρησιμοποιήσει

- μηνιαία ποσά έως και 1.000 ευρώ, τα οποία και πάλι ο φορολογούμενος θα μπορεί να χρησιμοποιήσει όπως θέλει, αλλά μόνο με τη χρήση της κάρτας του

- ημερήσια ποσά που θα είναι ίσα ή διπλάσια της αξίας συναλλαγής του φορολογούμενου.
Αυτό που ρυθμίζεται τώρα σε συνεργασία με τις τράπεζες είναι οι τεχνικές λεπτομέρειες για την εφαρμογή του προγράμματος της λοταρίας, καθώς αυτή θα πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω των δικτύων πληρωμής POS.

Η πρώτη απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί άμεσα θα αφορά, τους δώδεκα βασικούς κλάδους επιχειρήσεων που καλούνται έως και τις 30 Ιουνίου να εγκαταστήσουν τερματικά POS για πληρωμές με πλαστικό χρήμα. Όσον αφορά τα μικρά καταστήματα τροφίμων, τα ψιλικατζίδικα, και τα μπακάλικα, αναμένεται να ενταχθούν στο δεύτερο «κύμα» επιχειρήσεων που θα πρέπει να εγκαταστήσουν POS, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ποιοί είναι οι δώδεκα κλάδοι επιχειρήσεων

Εστίαση-μπαρ-καφέ
Επισκευές
Εκπαίδευση
Ένδυση - υπόδηση
Ενοικιάσεις
Κομμωτήρια
Γυμναστήρια
Νομικές υπηρεσίες
Ιατρικές υπηρεσίες
Τηλεπικοινωνίες
Ενέργεια
Τυχερά παιχνίδια


πηγη: naftemporiki.gr