Ανήλικοι Ρομά ηταν…. οι ληστές του 78χρονου στην Μυτιλήνη- Έκλεψαν θησαυρό με χρυσές λίρες αξίας 40.000€ (PIC)

Οι δράστες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς «εν πλω», σε επιβατηγό πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Μυτιλήνη–Πειραιά


Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, υπόθεση κλοπής μεγάλου αριθμού χρυσών λιρών από οικία στη Μυτιλήνη.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν στο λιμάνι του Πειραιά, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, μετά από οργανωμένη επιχείρηση, υπό το συντονισμό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, τρεις Ρομά, ηλικίας 15, 17 και 27 ετών.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ
Οι τρεις συλληφθέντες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, «εν πλω», σε επιβατηγό πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Μυτιλήνη – Πειραιά και σε έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν στις αποσκευές τους αλλά και κρυμμένες από τους ίδιους, σε διάφορα σημεία του καραβιού, συνολικά 146 χρυσές λίρες Αγγλίας, καθώς και πλήθος χρυσών κοσμημάτων.

Όπως διακριβώθηκε οι λίρες προέρχονταν από κλοπή, που διέπραξαν οι συλληφθέντες στο σπίτι ενός 78χρονου στη Μυτιλήνη, απ’ όπου αφαίρεσαν συνολικά 150 χρυσές λίρες Αγγλίας.

Η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 40.000 ευρώ, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών σε παρόμοιες - συναφείς πράξεις. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής+


Δικογραφία σχηματίσθηκε επίσης σε βάρος δύο ακόμη 42χρονων Ρομά και συγκεκριμένα, των γονέων των δύο ανηλίκων δραστών, για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης