Σήμερα η Έναρξη των εκδηλώσεων της Λεσβιακής Αποκριάς 2017: “Τα Γιούνια” –Αποκριάτικη βραδιά στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης

Σήμερα η Έναρξη εκδηλώσεων Λεσβιακής Αποκριάς 2017


Η Οργανωτική Επιτροπή της Λεσβιακής Αποκριάς 2017 “Τα Γιούνια”, ανακοινώνει ότι σημερα Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός θα κηρύξει την έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων και στη συνέχεια θα παρουσιαστούν  τα πληρώματα των ομάδων που δήλωσαν συμμετοχή και θα συμμετέχουν στο παιχνίδι “3ο Κυνήγι θησαυρού Λέσβου” (όσοι δεν πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να το κάνουν είτε στην ιστοσελίδα του παιχνιδιού http://lesvostreasure.wordpress.com, είτε την ώρα της τελετής έναρξης).  

Θα ακολουθήσει λεπτομερής παρουσίαση των κανόνων του παιχνιδιού με αναλυτικές οδηγίες από τους συντονιστές προς τους συμμετέχοντες καρναβαλιστές, οι οποίοι στη συνέχεια μέσω των αρχηγών των πληρωμάτων, θα παραλάβουν την πρώτη δέσμη θεμάτων – γρίφων.    

Η αποκριάτικη βραδιά θα κλείσει με διάφορα καλλιτεχνικά – χορευτικά δρώμενα και καρναβαλικά happenings.

“3ο ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΛΕΣΒΟΥ”

Το “3ο Κυνήγι θησαυρού Λέσβου” θα διαρκέσει 10 ολόκληρες ημέρες (17 – 26 Φεβρουαρίου 2017) και θα αναστατώσει λίγο την πόλη μας! Καταστήματα και υπηρεσίες μπορεί να δεχθούν μια ευχάριστη «εισβολή» από τα πληρώματα, στην προσπάθειά τους να υλοποιήσουν τις δράσεις τους. Θα παρακαλούσαμε όλους τους πολίτες της πόλης, να υποδεχθούν τα μέλη των πληρωμάτων με τη διάθεση που αρμόζει σ’ αυτές τις ημέρες. Ας μη ξεχνάμε ότι όλη η διοργάνωση αποσκοπεί στη δημιουργία μιας καρναβαλικής ατμόσφαιρας, η οποία βοηθάει στην ψυχολογία όλων μας, τονώνει την αγορά και προσελκύει επισκέπτες. Για να τους διακρίνετε εύκολα, όλα τα μέλη των πληρωμάτων θα φοράνε την κονκάρδα του παιχνιδιού.

Το Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 1 μ.μ. στην Πλατεία Σαπφούς θα πραγματοποιηθούν οι δραστηριότητες & οι δοκιμασίες πλατείας με τη συμμετοχή όλων των πληρωμάτων του παιχνιδιού. 

Την τελευταία ημέρα του παιχνιδιού (Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 3:30 μ.μ.), οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν, με την κεντρική αποκριάτικη παρέλαση μασκοφόρων και πεζοπόρων τμημάτων.

Η συμμετοχή των πληρωμάτων που συμμετέχουν στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, είναι υποχρεωτική και βαθμολογείται. Πέραν αυτών, στην παρέλαση μπορούν να λάβουν μέρος και όσοι μαθητές, φοιτητές, πολιτιστικοί σύλλογοι, αθλητικά σωματεία, παρέες, κ.α. επιθυμούν να μετέχουν ως ομαδικά σύνολα, είτε ως “μασκοφορεμένα πεζοπόρα σχήματα”,  είτε με δικής τους κατασκευής άρματα”, είτε με οποιαδήποτε άλλη αυτοσχέδια “δημιουργία”. Για δηλώσεις συμμετοχής, στα τηλέφωνα: 22510 22143,  6982 873314 & 6940 201707.

Η παρέλαση των μασκοφόρων τμημάτων και αρμάτων, θα ξεκινήσει από τη Λαγκάδα (Ζωοδόχου Πηγής), με κατάληξη την Πλατεία Σαπφούς. Θα ακολουθήσει βράβευση των πληρωμάτων που συμμετέχουν στην παρέλαση και των νικητών του παιχνιδιού “3ο Κυνήγι θησαυρού Λέσβου”.

Το γλέντι θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ, με μουσική, χορό, σάτιρα, εκπλήξεις και πάρτι – ξεφάντωμα. Αποκορύφωμα θα είναι η πρώτη εμφάνιση του JEEZMAN, στην πόλη της Μυτιλήνης.      


Καλό καρναβάλι !!!
Για την Οργανωτική Επιτροπή,

    Κώστας Αστυρακάκης          Πάνος Πίτσιος                 Αθηνά Ιωσηφέλλη


Αντιδήμαρχος Πολιτισμού   Πρόεδρος Μυτιλήνης     Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού

Συνδιοργάνωση – συμμετέχοντες φορείς στην Οργανωτική Επιτροπή: 

Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης, Δήμου Λέσβου
Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Τουρισμού, Δήμου Λέσβου
Αντιδημαρχία Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς, Δήμου Λέσβου
Ν.Π.Δ.Δ. Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλ/σμού, Δήμου Λέσβου
Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης
Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου
Εθελοντές – δημότες Μυτιλήνης