Με επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Ενας Αιώνας Ακράσι» στο Δημ. Θέατρο Μυτιλήνης (pics, vids)

Παρουσίαση  Βιβλίου «Ενας Αιώνας Ακράσι»


Εδώ και ενάμιση χρόνο έχουμε χάσει τον αγαπημένο μας συγχωριανό μας Γιάννη Κοντέλη. Τον Γιάννη Ι Κοντέλλη την ψυχή του χωριού μας, το ΑΚΡΑΣΙ, θα τον γνωρίζετε για την αγάπη του για το χωριό μας και τα πολλά βιβλία που έχει γράψει γι΄ αυτό. Έχει επίσης διασώσει πάρα πολλά έγγραφα από το 1832 μ.χ. μέχρι σήμερα και από τα οποία τα σπουδαιότερα και αρχαιότερα τα εκδώσαμε σε ΒΙΒΛΙΟ. Βιβλίο που κυκλοφόρησε μέσα στον  Δεκέμβριο του 2016.

Η Παρουσίαση του Βιβλίου έγινε το ΣΑΒΒΑΤΟ 28/1/17 και ώρα 19.00 στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης. Παραβρέθηκαν παρα πολλοί Ακρασιώτες και φίλοι του Ακρασίου. Υπήρχε και έκθεση βιβλίων του αείμνηστου Γιάννη Κοντέλλη.

Η παρουσίαση ξεκίνησε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας με αναφορά για το χωριό μας το Ακράσι, για το πολιτιστικό και όχι μόνο έργο που επιτελεί ο σύλλογος μας, το καλοκαίρι και το χειμώνα και τέλος αναφέρθηκε για το πλουσιο εκδοτικό έργο σε βιβλία του αειμνηστου Γιάννη Κοντέλλη.

Πρώτος από τους ομιλητάς ήταν ο Κων. Αστυρακάκης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Λέσβου, Διδάσκαλος, ο οποίος μίλησε και για τις δικές του εμπειρίες και αναμνήσεις σχετικά με το ακράσι όπου θήτευσε ως δάσκαλος, για τον κόσμο του και για το έργο του Γιάννη Κοντέλλη.


Δευτερος ομιλιτής ήταν ο Αριστείδης Καλάργαλης, Περιφ. Δ/ντης Εκπ/σης Β. Αιγαίου, ο οποίος ανέλυσε το συγγραφικό έργο του Γιάννη Κοντέλλη και στάθηκε και μίλησε αναλυτικά για το συγγραφικό του έργο.


Τελευταίος ομιλητής ήταν ο  Παν. Παρασκευαϊδης, τ. Προϊστάμενος Β/ θμιας Εκπ/σης, Φιλόλογος, φίλος του αείμνηστου Γιάννη Κοντέλλη και ο οποίος μίλησε πέρα από το συγγραφικό του έργο για την μεγάλη του προσφορά στο χωριό του στο Ακράσι.


Τέλος ο Πρόεδρος μας αναφέρθηκε αναλυτικά στα σημαντικότερα και αρχαιότερα έγγραφα του βιβλίου και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην έκδοση αυτού του βιβλίου.


Το Δ.Σ  του Συλλόγου ευχαριστεί και τους 3 ομιλητάς όπως επίσης και τον κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει τις ομιλίες αυτές σχετικές με το  βιβλίο του αείμνηστου Γίαννη Κοντέλλη «Ενας Αιώνας Ακράσι»