Η Εθνική Ελλάδος Mountain Bike στη Λέσβο για τον 2ο Matathon MTB.

Το αγωνιστικό 2017 ξεκίνησε και η εξέλιξή του ήταν ιδιαίτερα συναρπαστική.


Προηγήθηκαν μέρες πολικού ψύχους στη Λέσβο. 
Πρωτόγνωρη χιονόπτωση που χρόνια είχαμε να δούμε... Μέρες πριν έβρεχε ασταμάτητα...

Μ' αυτές τις συνθήκες μέσα στην καρδιά του χειμώνα, δεν είχαμε ξεκινήσει ποτέ ξανά αγώνα...

Εδώ και η Εθνική Ελλάδος! Στην εκκίνηση είχαμε την τιμή και τη χαρά να είμαστε δίπλα στη Βαρβάρα Φασώη, τη Δανάη Στρουμπούλη, τον Ορφέα Συρίγο και τον Βασίλη Ζιάκα, όλοι τους πρωταθλητές Ελλάδας που τρέχουν με τα χρώματα της γαλανόλευκης! Οι πρωταθλητές έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για τη διοργάνωση του "Lesvos Ride με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου", εντυπωσιασμένοι από το επίπεδο δυσκολίας του τερέν αλλά και τις πραγματικά αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν την ώρα του αγώνα, με πολύ λάσπη και βροχή.

Ο 2ος marathon Λέσβου θα μείνει αξέχαστος από την ευρεία γκάμα καιρικών συνθηκών που συνάντησαν οι αγωνιζόμενοι στη διάρκεια του αγώνα... Ξεκίνησε με ψιλόβροχο που κατέληξε σύντομα σε βροχή με χαλάζι στο τέλος... Φούσκωσαν τα ποτάμια και τα ρυάκια, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρροι, η αντίληψη προσανατολισμού μειώθηκε στο μισό και μετά... ήλιος! Στη συνέχεια είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη λάσπη που άλλοτε γλιστρούσε κι άλλοτε κολλούσε τα λάστιχα στο έδαφος. Ήλιος μας συντρόφεψε στο κομμάτι της ανάβασης από το επίπεδο της θάλασσας έως τα 450 μέτρα. Με εντυπωσιακά διαστήματα ομίχλης, χαμηλής νέφωσης και πάλι βροχή με χαλάζι, φτάσαμε στην κορυφή... Η καθαρή ατμόσφαιρα μετά τη βροχή σε αποζημίωνε με ωραία θέα του κόλπου της Γέρας... Στην επιστροφή είχε μείνει πολύ νερό στο δρόμο, υπήρχαν σημεία που και στην κατηφόρα ήθελε πετάλι. Υπήρχαν μεγάλες λίμνες νερού που κάλυπταν όλο το πλάτος του δρόμου. Από το προικισμένο βουνό έτρεχαν νερά από παντού... Μ' αυτές τις συνθήκες ολοκληρώθηκαν τα 42 χιλιόμετρα για τους τερματίσαντες ή έστω τα 20 του πρώτου γύρου για μερικούς. Την δε ώρα των απονομών, λαμπρός ήλιος έκανε την εμφάνισή του και η θερμοκρασία ανέβηκε σε ψηλά για την εποχή επίπεδα!

Στα αγωνιστικά τώρα...

Εύκολα επικράτησε ο Δημήτρης Αλεξίου μια και τέλεια προετοιμασμένος και σε ατομικό επίπεδο και σε ποδήλατο, τερμάτισε τη διαδρομή των 42 χλμ, σε 2 ώρες και 35 λεπτά.
Ακολούθησε ο Βασίλης Ζιάκας της Εθνικής Ελλάδος ενώ κοντά ήταν και ο 3ος Χρόνης Κυλίτσης.

Αποτελέσματα επιγραμματικά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ
1. Αλεξίου Δημήτρης
2. Ζιάκας Βασίλης
3. Κυλίτσης Χρόνης

ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1. Στρουμπούλη Δανάη
2. Φασώη Βαρβάρα DNF
3. Ζούρου Αφροδίτη DNF

ΕΦΗΒΩΝ
1. Ζιάκας Βασίλης
2. Κυλίτσης Χρόνης
3. Τελωνιάτης Νίκος

ΑΝΔΡΩΝ
1. Αλεξίου Δημήτρης
2. Βουρσούκης Βασίλης
3. Λασκαρίδης Ιγνάτης

ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ
1. Μπουντάκης Μπάμπης
2. Κοντός Γιώργος
3. Γκέντσης Αλέκος

ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ 48+
1. Λαϊνάς Κώστας
2. Ακριώτης Δημήτρης
3. Γεωργακής Αριστείδης




Εκ μέρους του Δ.Σ.
Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου



            Λασκαρίδης Ιγνάτιος                                              Ανεζίνος Τάκης


                  Πρόεδρος                                                          Αντιπρόεδρος