Ο μετεωρολόγος Σάκης Αναρναουτογλου ενημέρωσε την Πυροσβεστική υπηρεσία για τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Λέσβο

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη Λέσβο!

Σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, αλλά κυρίως μετά από ενημέρωση από τον κ. Σάκη Αρναούτογλου, η ημέρα των Θεοφανείων αναμένεται εξαιρετικά δύσκολη για το νησί της Λέσβου. Συγκεκριμένα, κατά τις πρωινές ώρες προβλέπονται σφοδρές καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα και μετά θα αντικατασταθούν από έντονες χιονοπτώσεις, με μεγαλύτερη ένταση στις περιοχές του βορείου τμήματος του νησιού.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αρναούτογλου,ο οποίος με προσωπική του πρωτοβουλία μας αναζήτησε και, μέσω βιντεοκλήσης μας ενημέρωσε για τα φαινόμενα, συμβάλλοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τόσο στην καλύτερη οργάνωση του δικού μας έργου, όσο και στην έγκαιρη ενημέρωση και προστασία των πολιτών.


Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας 

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να σαρώσει τη χώρα τις επόμενες ώρες, με πολικές θερμοκρασίες, χιόνια στις περισσότερες περιοχές και θυελλώδεις ανέμους. Το φαινόμενο «Αριάδνη» θα καλύψει όλη τη χώρα για τρεις ημέρες!

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα της Πέμπτης (05/01) μέχρι τις πρώτες ώρες της Παρασκευής (06/01) στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στέρεας, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής θα γίνει στροφή των ανέμων σε βοριάδες που θα ρίξουν κατακόρυφα τη θερμοκρασία και θα αρχίσει να χιονίζει έντονα σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νησιού μας.

Στις πεδινές περιοχές θα ρίχνει χιονόνερο που τις πρωτες πρωινές ωρες του Αη Γιαννιού θα μετατραπεί γρήγορα σε χιόνι.

Ειδικότερα η Μυτιλήνη το πρωι θα ντυθεί στα λευκά. Η χιονόπτωση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το μεσημέρι.

Μεγάλη προσοχή σε όσους κινηθούν στο οδικό επαρχιακό δικτυο τη νύχτα της Παρασκευής προς ξημερώματα Σαββάτου.

Χιονομπόρες θα εκδηλωθούν την Παρασκευή και το Σάββατο σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Κομοτηνή, Καβάλα, Θάσο, Σαμοθράκη, Δράμα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Πολύγυρο, Κιλκίς, Έδεσσα, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Αριδαία, Βέροια, Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαϊδα, Γρεβενά, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλο, Λαμία, Καρπενήσι, Θήβα, Λιβαδειά, Χαλκίδα, Αθήνα, Κόρινθο, Τρίπολη και Ναύπλιο , σε όλα τα ορεινά της Λέσβου, αλλά και στην πόλη της Μυτιλήνης ίσως και της Χίου.

Στα ορεινά κυρίως χωριά της Λέσβου η πιθανή χιονόστρωση θα είναι 30-40 εκατοστά περίπου.

Στην Μυτιλήνη τα μέχρι τώρα στοιχεία δίνουν έντονες χιονοθύελλες αλλά λόγω θαλάσσης η χιονοστρωση θα είναι περίπου 8-9 εκατοστά