GGO

OYZO

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

Απίστευτο: Καταργούν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πλωμαρίου

Καταργούν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πλωμαρίου


Από την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 ακούγεται ξανά το σενάριο της υποβάθμισης με μείωση της δύναμης, ακόμα και της ολικής κατάργησης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου του Πλωμαρίου. Ήδη έγινε ανακοίνωση από τα μεγάφωνα της Αντιδημαρχείας Πλωμαρίου που καλεί τους κάτοικους να παρευρεθούν στο πρώην δημαρχείο Πλωμαρίου το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017 στις 12:00 το μεσημέρι, όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη.

Με επιφύλαξη αναφέρουμε κάποια σενάρια που εμπλέκουν την υποβάθμιση/κατάργηση με την στελέχωση του Αεροδρομίου Μυτιλήνης, το οποίο ως γνωστόν έχει ιδιωτικοποιηθεί. Άλλο σενάριο μιλάει για την μετάθεση τριών από τους οδηγούς.

Χαρακτηριστικές είναι η ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Πλωμαρίου, κ. Αρμενάα και η επιστολή του του Προέδρου του Συνδέσμου Πλωμαριτών Αττικής, κ. Χαλαυτή με αποδέκτες τους τρεις βουλευτές του Νομού Λέσβου.

Πηγη plomarinews.gr


ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ι. ΧΑΛΑΥΤΗΣ : Πρ. Δ.Σ. Συνδέσμου Πλωμαριτών / Αττικής «Βενιαμίν Λέσβιος» /Ζήνωνος 29-31 Αθήνα 10437                                                          

                                                                                                         Αθήνα 05.01.2017

Προς: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Π. Κανελλοπούλου 4 Αθήνα Αρχηγείο Πυρ/Κου Σώματος Μουρούζη 4 Αθήνα 
Βουλευτές Νομού Λέσβου κ. Γεώργιο Πάλλη κ. Χαράλαμπο Αθανασίου κ. Σταύρο Τάσσο

Θέμα: Διάλυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πλωμαρίου.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργέ, Αρχηγέ και Βουλευτές,

Με μεγάλη κατάπληξη και έντονη ανησυχία πληροφορούμαστε από τους συμπατριώτες μας ότι η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Βορείου Αιγαίου προσανατολίζεται στην αποψίλωση του πυροσβεστικού Κλιμακίου Πλωμαρίου από 5 οδηγούς, αφήνοντάς το τελικά να υπολειτουργεί με 4 αντί 12 άνδρες, προκειμένου να εξοπλίσει το γερμανικών συμφερόντων Αεροδρόμιο Μυτιλήνης.

Σας γνωρίζουμε ότι η Δημοτική μας Ενότητα, πληθυσμού 6 χιλ. κατοίκων είναι εγκατεσπαρμένη σε 7 ορεινά δημοτικά διαμερίσματα, στα οποία για να φθάσει Πυροσβεστικό όχημα από την Μυτιλήνη απαιτείται από μια έως δύο ώρες, χρόνος υπεραρκετός για μια πυρκαγιά να προκαλέσει τον όλεθρο, δεδομένων μάλιστα και του τρόπου δόμησης των κατοικιών της περιοχής μας, με φέροντες οργανισμούς από ξυλεία και του εν επαφή των κτισμάτων συνεχούς οικοδομικού συστήματος, ενώ απεναντίας η έγκαιρη αντιμετώπισή της πυρκαγιάς από το τοπικό κλιμάκιο είναι πρωταρχικός συντελεστής για την αποτροπή της επέκτασης και την κατάσβεσή της.

Είναι ιστορικά δεδομένες οι καταστροφές πριν από την σωτήρια δημιουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου προ δεκαεξαετίας, αφού το 1992 είχαμε θρηνήσει την απώλεια δύο ανθρώπινων ζωών (Άννα και Αντώνιος Πατερέλης), το 1994 επί μια εβδομάδα αποτεφρώνονταν χιλιάδες στρέμματα δάσους και ελιών μεγάλου μέρους της επαρχίας μας και το 1996 κάηκαν τρεις κατοικίες σε Πλαγιά, Τρίγωνα και Μεγαλοχώρι.

Αξιότιμοι κύριοι,

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες κατοίκους του Δημοτικού μας Διαμερίσματος και σας καλούμε να πρυτανεύσει η λογική και να αποτρέψετε την διάλυση αυτής της κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας Υπηρεσίας στην ήδη παραμελημένη από την Πολιτεία ιδιαίτερή μας Πατρίδα.

Μετά τιμής

  Δημ. Ι. Χαλαυτής

Μανώλης Αρμενάκας / Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου


Έχουμε κουραστεί πλέον εδώ στο Πλωμάρι, εδώ και πέντε χρόνια τη μία έχουμε τον Δήμο, το ΙΚΑ, το Αγρονομείο, το Αστυνομικό Τμήμα, σήμερα πάλι τη Πυροσβεστική, κάθε μέρα και μία καταργηση, μια υποβάθμιση της πόλης, προς όφελος ποίου;;;;. Απ’ την άλλη όταν ζητάμε αυτονόητες παροχές για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε βρίσκουμε τοίχο (βλ. πύλη Σέγκεν, δρόμος Βατερών) Φθάνει πια, εάν δεν είμαστε επιθυμητοί στο Ελληνικό Κράτος ή όπου άλλού, ας μας το πουν να φύγουμε. Ετσι κι αλλιώς ξεπουλημένοι είμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε το e-mail του LesvosPost.com και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

e-mail: lesvospost@gmail.com