GGO

OYZO

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Ευρεία σύσκεψη στην Σάμο για ακτοπλοϊκό και για το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των νησιών παρουσία υπουργών και υφυπουργών

Χριστιάνα Καλογήρου: «Απαραίτητο το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των νησιών μας για τη δύσκολη φάση που έχουμε μπροστά μας»


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Σάμο, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος κ. Σταμάτης Ράπτης, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σάμου κ. Νικόλαος Κατρακάζος καθώς και εκπρόσωποι 14 φορέων του νησιού.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου εκφράζοντας τις ιδιαίτερες ευχαριστίες για την προσφορά τους προς τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος και το Λιμενάρχη Σάμου, μεταξύ άλλων αναφερόμενη στο ακτοπλοϊκό σημείωσε: «Το ακτοπλοϊκό έχει βελτιωθεί σημαντικά, αποτέλεσμα των ενεργειών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και από την προηγούμενη και από τη σημερινή κυβέρνηση».

Η κα. Καλογήρου επισήμανε την ανάγκη για ένα Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των νησιών, ιδίως ενόψει της προεδρίας της Μάλτας στην Ε.Ε., με στόχο την άρση των ανισοτήτων και τη διευκόλυνση της αναπτυξιακής προσπάθειας και είπε χαρακτηριστικά: «Τα νησιά μας έχουν απόλυτη ανάγκη από ένα Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, ιδιαίτερα για τη δύσκολη φάση που έχουμε μπροστά μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου στην τοποθέτησή του ζήτησε από τον  Υπουργό Ναυτιλίας τη διασύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας την αναπτυξιακή της σημασία. Επίσης, παρουσίασε τα θέματα που απασχολούν τα νησιά της Π.Ε. Σάμου και κατέληξε: «Είναι επιβεβλημένη η παρέμβαση της Πολιτείας ώστε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες για τον εξορθολογισμό των ναύλων μεταφοράς οχημάτων και επιβατών από και προς τα νησιά μας».


3,1 εκατ. ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νικόλαο Κατρακάζο και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γιώργο Κυριαζή, συναντήθηκαν με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου κκ Ευσέβιο και συζήτησαν για τις δυνατότητες χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου έργων όπως η επισκευή και αναστήλωση της Μονής του Προφήτη Ηλία στο Καρλόβασι. Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε για την πρόσφατη συνάντησή της με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα. Μαρία Βλαζάκη και τη σχετική συνεννόηση ώστε οι Υπηρεσίες του Υπουργείου να συνδράμουν κατά αρμοδιότητα.

Ακολούθως, η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το έργο «Επικούρειο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Σάμου», το οποίο έχει ήδη ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με προϋπολογισμό 3,1 εκατομμύρια ευρώ.


Η Περιφερειάρχης αφού ενημερώθηκε από τον επιβλέποντα του έργου για την πρόοδο των εργασιών, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2017, δήλωσε σχετικά: «Με την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου δίνεται η δυνατότητα πολύπλευρης ενίσχυσης των δράσεων του Πολιτισμού στη Σάμο, γι’ αυτό και καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και να καταστεί λειτουργικό το κτίριο αυτό που αναμφίβολα αποτελεί  “κόσμημα” για το νησί της Σάμου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε το e-mail του LesvosPost.com και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

e-mail: lesvospost@gmail.com