Στην Μυτιλήνη σήμερα ξανά ο… Μουζάλας- Θα ανακοινώσει νέα μέτρα αποσυμφόρησης της Μοριας.. και πιθανών νέες δομές

Στην Μυτιλήνη σήμερα ξανά ο… υπουργός Γιάννης Μουζάλας


Τη Μυτιλήνη και τη Σάμο επισκέπτεται σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής για να ανακοινώσουν μέτρα αποσυμφόρησης των χοτ spot  και στέγασης των προσφύγων και των μεταναστών που ζουν ακόμα σε καλοκαιρινές σκηνές.

Ο υπουργός Γιάννης Μουζάλας μεταβαίνει στη Μυτιλήνη και ο υφυπουργός Γιάννης Μπαλάφας τη Σάμο και θα επισκεφθούν τις αντίστοιχες δομές

Μετρά τον τρίτο θάνατο στη Μόρια το υπουργείο ενεργοποιείται και μεταφέρει στη Μυτιλήνη επιπλέον υλικό για την τοποθέτηση οικίσκων που όπως ανακοίνωσε χθες ο Γιάννης Μουζάλας θα τοποθετηθούν δίπλα από το στρατόπεδο της Μόριας. Επιπλέον 100 άτομα μεταφέρθηκαν χθες από το κέντρο καταγραφής στη δημοτική δομή του Καρά Τεπέ ενώ σήμερα ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής θα ζητήσει επιπλέον βοήθεια από τις αρχές προκειμένου να αποσυμφορηθεί η Μόρια και να μπορέσουν να γίνουν εργασίες για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων.

Στο λιμάνι παραμένει και το αρματαγωγό Λέσβος στο οποίο σύμφωνα με το Γιάννη Μουζάλα μεταφέρθηκαν χθες άλλα 50 άτομα , ανεβάζοντας τον αριθμό των φιλοξενούμενων εκεί στα 200 άτομα.

Παράλληλα, ο κύριος Μουζάλας απέρριψε τον ισχυρισμό που εκφράστηκε πριν από λίγες μέρες από πλευράς της Ύπατης Αρμοστείας, ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στην προετοιμασία για το χειμώνα από πλευράς υπουργείου.


Πηγη ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ