ΤΩΡΑ: Στο πόδι ο Μολυβος και η Πέτρα- Ξενοδοχείο νοίκιασε σε μετανάστες δωμάτια-Μπλόκο στην Πέτρα (Φώτο)

Στο πόδι βρίσκονται οι κάτοικοι του Μολυβου και της Πετρας  αυτήν την ώρα.

Κάτοικοι του Μολυβου και της Πετρας βρίσκοντα κοντα σε γνωστό ξενοδοχείο στην περιοχή της Πετρας όπου σύμφωνα με πληροφορίες μας ο ξενοδόχος αποφάσισε να νοικιάσει  δωμάτια σε ΜΚΟ (πιθανών την Υπάτη Αρμοστεία) παρά τις αντιδράσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου και των κάτοικων.

Σύμφωνα με ανιπεβεβαιωτες πληροφορίες απο κατοικους αργά το απόγευμα έφτασαν στην Άναξo οι πρώτοι μετανάστες  ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται κι άλλοι ώστε να διαμείνουν στο εν λόγο γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής.

Στην έκτακτη σύσκεψη 
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας στην συνεδρίαση της Ένωσης Ξενοδόχων δήλωνε κάθετα αντίθετος στην πρόσκληση της Ύπατης Αρμοστείας που ήθελε να νοικιάσει δωμάτια σε μετανάστες πριν λίγες ημέρες.

Αυτή την στιγμή κάτοικοι του Μολυβου βρίσκονται κόντα στο ξενοδοχείο και διαδηλώνουν με αίτημα να φύγουν οι μετανάστες από την περιοχή τους… 

Φήμες που μεταφέρονται από στόμα σε στόμα λενε ότι καθοδόν από Μυτιλήνη για το ξενοδοχείο είναι ένα ακόμα λεωφορείο αυτήν την στιγμή όπου και ανάγκασε τους κατοίκους να στήσουν μπλόκο στο ύψος του στρατοπέδου της Πέτρας ώστε να μην προχωρήσει το λεωφορείο προς το ξενοδοχείο.

Πριν από λίγο έγινε μάλιστα και έκτακτη συνεδρίαση γι αυτό το θέμα, η απόφαση που πάρθηκε είναι ότι δεν δέχονται μετανάστες στην περιοχή τους. ενώ θα επιδώσουν τελεσίγραφο στον ξενοδόχο ώστε άμεσα να ξενοικιάσει τα δωμάτια που διέθεσε σε μετανάστες.


UPTADE 12:00 π.μ: Επικοινωνία με ξενοδόχο


Μετά από σχετική επικοινωνία του lesvospost.com με την ξενοδόχο του ξενοδοχείου στην Πετρα, μας δήλωσε ότι όλα όσα γράφτηκαν στο παραπάνω άρθρο αλλά και οι πληροφορίες είναι ψευδές, ενώ μας είπε ότι όλος ο χαμός γίνεται για μια ομάδα μικρό σε αριθμό προσφύγων που μένουν στο ξενοδοχείο για 2-3 μέρες και μάλιστα είναι οικογένειες με παιδιά άρα ευπαθείς ομάδες… Όπως μας δήλωσε θα κινηθεί νομικά εναντίων όποιου αμαύρωσε το όνομα του ξενοδοχείου και για την διασπορά ψευδών ειδήσεων στον άνθρωπο που έβγαλε έξω αυτήν την βρώμα όπως χαρακτηριστικά μας είπε η ιδία. Η ίδια δήλωσε ότι δεν θα έρθει κανένα άλλο λεωφορείο και τζάμπα έγινε το μπλόκο στην Πέτρα ενώ ο κόσμος ξεσηκώθηκε χωρίς λόγο.. Όπως μας είπε είδη πολλά άτομα την στέλνουν απειλητικά μηνύματα και απειλούν την οικογένεια της και το ξενοδοχείο»

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε

Το μπλόκο στο στρατόπεδο της Πέτρας



Φωτο: Γ. Παπουκας, Δ. Βιολατζη