Του πάνε τα Λουτρά..2η σερί νίκη- Αιολικός- Τσικλητήρας Πύλου 2-1

Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του μέσα στα Λουτρά πέτυχε πριν από λίγη ώρα ο Αιολικός επικρατώντας 2-1 του  Τσικλητήρα Πύλου.


Ρεπορτάζ όπως το κατέγραψε το www.scorelesvos.gr

Μια νίκη που αν και φάνηκε στο πρώτο μέρος πως θα έρθει εύκολα, με τους γηπεδούχους να προηγούνται 2-0, ήρθε τελικά με αρκετό άγχος αλλά πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους 200 οπαδούς της ομάδας αλλά και τους ανθρώπους της. Και αυτό γιατί είναι μια νίκη που σταθεροποιεί πλέον τον Αιολικό στις πρώτες θέσεις και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα τον βάζει για τα καλά σε τροχιά τριάδας που μπορεί στο τέλος να αποδειχτεί "χρυσάφι".

Όπως και να χει, ο Αιολικός έδειξε και πάλι καλά στοιχεία, είχε εκρηκτικά σημεία στο παιχνίδι του και θα μπορούσε να έχει σκοράρει περισσότερα τέρματα αν οι παίκτες του ήταν πιο εύστοχοι ή περισσότερο αλτρουιστές στην τελική τους προσπάθεια. Σε κάθε περίπτωση πάντως το γήπεδο των Λουτρών φαίνεται πως "ταιριάζει" περισσότερο στην ομάδα και δεν είνα απίθανο να την δούμε να παίζει και εκεί και άλλα παιχνίδια.   

Ο Αιολικός μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πρώτος πάτησε την αντίπαλη περιοχή. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα της Πύλου ισορρόπησε την κατάσταση και ήταν εκείνη που είχε την πρώτη καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκόρ στο 12ο λεπτό αφού μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά ο Μπίζος βρέθηκε μόνος του αμαρκάριστος στην μικρή περιοχή, το πλασέ του όμως κατέληξε άουτ.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα ο Αιολικός ανέβασε στροφές και στο 30ο ευτύχισε να ανοίξει το σκορ με τον Χρήστου. Μετά από κόντρα έξω από την περιοχή η μπάλα πήγε στα πόδια του Παληγεώργου, ο οποίος πλάσαρε στην άδεια εστία και ο υψηλόσωμος επιθετικός με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η δεύτερη καλή στιγμή για τον Αιο να διευρύνει το σκορ ήρθε στο 41ο με τον Μίχο να στέλνει τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ. Ότι δεν κατάφερε ο Μίχος, το πέτυχε και πάλι ο Χρήστου πριν τη λήξη του ημιχρόνου με πλάσε και έγραψε το 2-0 αποτέλεσμα ημιχρόνου. Στο δεύτερο τέρμα του Χρήστου αξίζει να σημειωθεί η εξαιρετική ενέργεια του Τάχια ο οποίος πήρε τη μπάλα από την άμυνα διέσχισε όλο το γήπεδο και “σέρβιρε” έτοιμο γκολ στον συμπαίκτη του.

Στην επανάληψη ο Νίκος Κακαλέτρης προχώρησε στην πρώτη αλλαγή για την ομάδα του περνώντας στο παιχνίδι τον Μικελάτο στη θέση του Αλάν Μεντούρ προσπαθώντας να βρει απαντήσεις.

Ο Αιολικός πίεζε για να πετύχει και τρίτο τέρμα και να καθαρίσει την νίκη, όμως η πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πάλι για τους φιλοξενούμενους αφού στο 60ο μετά από κόρνερ ο Ρούσσης έστειλε τη μπάλα ξυστά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ζαχαρή, σε μια φάση που ο Αιολικός στάθηκε τυχερός καθώς ο αντίπαλος ποδοσφαιριστής βρισκόταν σε πολύ καλή θέση. Ο ρυθμός του παιχνιδιού ανέβηκε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ. Ο Ευσταθίου με ατομική ενέργεια δεν κατάφερε ούτε αυτός να σκοράρει με το σούτ που επιχείρησε από τα πλάγια να καταλήγει έξω.

Στο 71ο ο Τσικλητήρας έβαλε φωτιά στον αγώνα με τον Γραμματικόπουλο να μειώνει σε 2-1 μετά από εκτέλεση φάουλ από το ημικύκλιο και τη μπάλα να καταλήγει στη δεξιά γωνιά του γκολκίπερ του Αιολικού. Έτσι ο Γιάννης Πολλαετίδης μετά από 5 λεπτά προχώρησε στην πρώτη αλλαγή ρίχνοντας στη μάχη τον Μανουσάκη στη θέση του Μπουρού.

Το παιχνίδι άνοιξε, μεταφέρθηκε στις δύο περιοχές προσπαθώντας οι δύο ομάδες να πετύχουν το πολυπόθητο τέρμα.

Ο τεχνικός του Αιολικού προσπαθώντας να διατηρήσει το αποτέλεσμα πραγματοποίησε και δεύτερη αλλαγή 85ο με το Αμπτούν να αντικαθιστά τον Ευσταθίου, ενώ ο για τον Τσικλητήρα ο Σβίγγος πήρε τη θέση του Κερμενίδη. Ο Κεσίδης στο 88ο λίγο έλλειψε με σουτ να καθαρίσει την υπόθεση νίκη με τον Παλιγκίνη να αποκρούει εντυπωσιακά.

Τα τελευταία λεπτά κύλισαν ομαλά χωρίς κάποια απειλή για την εστία του Αιολικού με το τελευταίο σφύριγμα να δίνει τους τρεις βαθμούς στον εκπρόσωπο της Λέσβου. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το τέλος του παιχνιδιού επικράτησε ένταση μεταξύ των παικτών του Τσικλητήρα  και αυτών του Αιολικού, ενώ στην εξίσωση μπήκαν και κάποιοι παράγοντες, με την "σπίθα" ευτυχώς να σβήνει γρήγορα. 

Συνθέσεις:

Αιολικός: (Ζαχαρής, Ιωαννίδης, Κρητικός, Κριπιντίρης, Τάχιας, Κεσίδης, Μίχος, Παλιογιώργος, Ευσταθίου, Χρήσου, Μπουρούς)

Τσικλητήρας:(Παλιγκίνης, Παναγόπουλος, Μπίζος, Καραμπάς, Ρούσσης, Ζαχαρόπουλος, Αλάν Μεντούρ, Τσάτσος, Γραμματικόπουλος, Κερμενίδης, Πήλιος 

Αλλαγές:

Αιολικός : 77’ Μπουρούς(Μανουσάκης), 85’ Ευσταθίου (Αμπτούν), 90’ Παλαιογιώργος(Σπάρταλης)

Τσικλητήρας: 45’Αλάν Μεντούρ (Μικελάτος, )65’ Τσάτσος(Πολύδωρος), 85’ Κερμενίδης (Σβίγγος)

Διαιτητής: Καλογερόπουλος,

Βοηθοί: Βασιλάκης, Τσαλίκης

Επιμέλεια Γιώργος Μαρμαλέκας 

Αποτελέσματα 

Αιολικός-Τσικλητήρας Πύλου                  2-1 

Παναρκαδικός-Αστέρας Αμαλιάδας         1-1
Παναργειακός-Αχαϊκή                               0-1
Ένωση Ερμιονίδας-ΑΟ Ζευγολατιού        1-0
Παναχαϊκή-ΑΟ Θήβα                                1-0
ΑΟ Χαλκίς-Δόξα Μεγαλόπολης                2-2
ΠΑΟ Βάρδας-Φωστήρας                           0-0


Βαθμολογία

Γ Εθνική 3ος Όμιλος

Παναχαική                      28      18-2
Παναρκαδικός                23      11-4
Α.Ε Ερμιονίδα                21      11-8

Αιολικός                         18      11-7
ΠΑΟ Βάρδας                  18      10-6
Φωστήρας                       17      12-5
Α. Ο Χαλκίδας                15       11-8
Τσικλητήρας Πύλου        14      12-10
Δόξα Μεγαλόπολης         14      14-4
Θήβα                                12      10-13
Αστέρας Αμαλιάδας        11       7 -20
Α.Ο Ζευγολατιού             8        6-14
Α.Ο. Λουτρακίου             7        6-15
Παναργειακός                  7        4-12

Αχαική                              6       7-11