Απεργιακό κάλεσμα των Δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε Δημόσιες Υπηρεσίες, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ Ν. Λέσβου για την απεργία της Πέμπτης

Απεργιακό κάλεσμα των Δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε Δημόσιες Υπηρεσίες, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ Ν. Λέσβου για την απεργία της Πέμπτης

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε Δημόσιες Υπηρεσίες, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ Ν. Λέσβου

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
την ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016
και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
10.30 μμ. στην πλατεία Σαπφούς

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλείνει τη β’ αξιολόγηση και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο της ακόμη μεγαλύτερης εξαθλίωσης των εργαζόμενων και του λαού, υπό τις οδηγίες της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΣΕΒ.

Μιλά για «θριάμβους». Θέλει να μας πείσει ότι έχουμε να κερδίσουμε από τις διαπραγματεύσεις της. Στην πραγματικότητα το μόνο αποτέλεσμα που μπορούμε να περιμένουμε είναι ότι και στα επόμενα χρόνια ή και δεκαετίες εμείς και τα παιδιά μας θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τον βαρύ λογαριασμό της κρίσης του κεφαλαίου. Η διαπραγμάτευσή τους για το χρέος δεν φέρνει καμιά ελάφρυνση, φέρνει απανωτά μνημόνια και κόφτες, είναι ένας νέος οδοστρωτήρας που θα περάσει πάνω από το εισόδημα και τα δικαιώματά μας προκειμένου να ανακάμψει η κερδοφορία των καπιταλιστών.

Οι μεταρρυθμίσεις που εξαγγέλλουν για το Δημόσιο έχουν στόχο να κάνουν το κράτος ακόμη πιο αντιλαϊκό, ακόμη πιο πειθήνιο και αποτελεσματικό υπηρέτη των μονοπωλίων. Προετοιμάζουν το έδαφος για μαζικές απολύσεις και νέες μεγάλες μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
Παράλληλα εντείνεται η φοροληστεία με μέτρα όπως η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά. Αφήνονται να βουλιάξουν στην εξαθλίωση οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες ενώ τα νησιά μετατρέπονται σε τεράστια κέντρα κράτησης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η κυβέρνηση συμμετέχει σε όλα τα επικίνδυνα, τυχοδιωκτικά, ιμπεριαλιστικά παιχνίδια στην περιοχή δημιουργώντας νέες απειλές για τον λαό και την εργατική τάξη της χώρας μας. Οργανώνει ψευτοπατριωτικές παράτες ενισχύοντας και ξεπλένοντας ξεδιάντροπα την εγκληματική συμμορία των φασιστών-ναζί χρυσαυγιτών.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Οι ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ παίζουν πια ξεδιάντροπα τον ρόλο που χρόνια τώρα ξέρουν, στην υπηρεσία της Κυβέρνησης, των αφεντικών, των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έκαναν τον τελευταίο καιρό ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μην απεργήσουν όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, για να μη συναντηθεί η οργή των εργατοϋπαλλήλων με την οργή των άνεργων και των συνταξιούχων, με την οργή των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων και των σπουδαστών, των γυναικών. Τρέμουν μήπως δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να συγκροτήσουμε ένα πανίσχυρο ταξικό μέτωπο που θα στοχεύει τους πραγματικούς υπαίτιους της κρίσης. Μόνο με τις πιέσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ δέησαν να συμμετάσχουν στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη.

Αυτό είναι η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι ΤΡΕΜΟΥΝ τη δύναμή μας, ΤΡΕΜΟΥΝ την ΑΠΕΡΓΙΑ. Είναι η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ κι ότι ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ, ό,τι κι αν διαδίδουν οι διάφοροι πονηροί καλοθελητές, δεξιά κι αριστερά.
ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις.
ΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!


Μυτιλήνη, 6 Δεκέμβρη 2016