Δήμαρχος Λέσβου «Κάποιοι επιδιώκουν να χυθεί αίμα στο νησί»- Μηνήσεις από τον Δήμαρχο σε δημοσιογράφο και πολίτη

Μηνήσεις από τον Δήμαρχο σε δημοσιογράφο και πολίτη


Τα εμπρηστικά μηνύματα συγκεκριμένων δημοσιογράφων, που πυροδοτούν ρατσιστικό μίσος χρυσαυγιτών, στηλιτεύει ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, προχωρώντας σε μήνυση κατά δημοσιογράφου και πολίτη για συκοφαντική δυσφήμηση.

«Διαδικτυακά και ραδιοφωνικά Μέσα με στοχοποιούν με ψευδείς ειδήσεις» είπε στο koutipandoras.gr o κ. Γαληνός, αναφέροντας το παράδειγμα της ομιλίας του στο Βατικανό. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο μηνυόμενος δημοσιογράφος διαστρέβλωσε τις δηλώσεις του στο Βατικανό. «Συμπεριέλαβαν μία φράση που δεν είπα» λέει και εξηγεί: «Ενώ εγώ μιλούσα για το αναλογικό βάρος που πρέπει να σηκώσει η υπόλοιπη Ευρώπη για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, το συγκεκριμένο Μέσο έγραφε ότι πρότεινα να ενσωματώσουμε στην τοπική μας κοινωνία όλους τους πρόσφυγες».

Εκτός από τον δημοσιογράφο, μηνύθηκε κι ένας πολίτης, ο οποίος κατά τα λεγόμενα του κ. Γαληνού πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή. Η μήνυση εναντίον του αφορά σχόλιο που παρέθεσε στο Facebook κάτω από το σχετικό δημοσίευμα της σελίδας που διαχειρίζεται ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος. 

«Με τέτοιου είδους αναρτήσεις και σχόλια διαταράσσουν την κοινωνική συνοχή, λες και θέλουν να προκληθεί επεισόδιο μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και των προσφύγων» πρόσθεσε ο κ. Γαληνός, επικρίνοντας και τη στάση μερίδας της δημοτικής αντιπολίτευσης, η οποία ανήκει στο συνταγματικό τόξο.

«Πέρα από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, υπάρχουν και στελέχη από ΝΔ  - ΠΑΣΟΚ που δεν ενοχλούνται ιδιαίτερα από αυτό το όργιο φημών και ύβρεων εναντίον μου» παρέθεσε και συμπλήρωσε λέγοντας πως «κάποιοι επιδιώκουν να χυθεί αίμα στο νησί».

Ο δήμαρχος Λέσβου έχει στείλει και σχετική επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, κατακρίνοντας τη στάση των Αρχών που δεν παρεμβαίνουν αυτεπάγγελτα σε τέτοιου είδους περιστατικά. 


Πηγη koutipandoras.gr