Συνύπαρξη «Να τιμηθούν οι μετανάστες και ο λιμενικός που έπεσαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού Μυτιλήνης για να σώσουν τους ανήλικους»

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ


Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη στο νησί μας αλλά και σε όλη την χώρα  πληροφορήθηκε το τραγικό συμβάν στο λιμάνι της Μυτιλήνης με τον πνιγμό των δύο νέων παιδιών. 

Τα μέλη της «Συνύπαρξης» εκφράζουν την συγκίνησή και τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των νέων συμπολιτών μας. Παράλληλα συγχαίρουν  και τους  νεαρούς πρόσφυγες – μετανάστες που βρέθηκαν επί τόπου την ώρα του ατυχήματος και δεν δίστασαν να θέσουν την ζωή τους σε κίνδυνο, για να διασώσουν τους παγιδευμένους στο Ι.Χ. νέους.

Προς τούτο πρότειναν και παρακάλεσαν τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Γαληνό να τιμήσει τους πρόσφυγες και τον άνδρα του Λιμενικού Σώματος, που δεν αδιαφόρησαν και αψήφησαν τον κίνδυνο, προκειμένου να σώσουν τους συνανθρώπους τους.  Τέτοιες πράξεις αναδεικνύουν το μεγαλείο της πανανθρώπινων αξιών, πέρα από διακρίσεις χρώματος, φυλής, θρησκεύματος κλπ και πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα για όλους μας.


Η «Συνύπαρξη» χαιρετίζει το ενδιαφέρον του Δημάρχου, των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ανέδειξαν την παραδειγματική συμπεριφορά  των μεταναστών στο τραγικό αυτό ατύχημα.  Χαιρετίζει επίσης τις θετικότατες αντιδράσεις των πολιτών του νησιού σε μια συγκυρία, όπου κάποιοι προσπαθούν να φορτώσουν όλα τα προβλήματα των ακριτικών νησιών μας στο προσφυγικό ζήτημα.