Το «έγκλημα» στη Σκάλα Ερεσού συνεχίζεται- Φόλες παντού- Τουρίστες ακυρώνουν εκδρομές στην Ερεσο φοβούμενοι για τα κατοικίδια τους

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πλέον πάρει το φαινόμενο με τις δηλητηριάσεις ζώων στη Σκάλα Ερεσού.


Εδώ και ένα μήνα οι κάτοικοι αλλά και επισκέπτες της περιοχής έχουν γίνει μάρτυρες μιας απίστευτης κτηνωδίας με πάνω από 15 σκυλιά αμέτρητες γάτες να έχουν χάσει τη ζωή τους από φόλες. Η κτηνωδία από ορισμένους ασυνείδητους όχι μόνο δε σταμάτησε μετά τις καταγγελίες που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στις αρχές και στα μέσα ενημέρωσης, αλλά το αντίθετο.

Οι ασυνείδητοι της περιοχής αμέσως μετά τις καταγγελίες γέμισαν με φόλες τα κεντρικά σημεία στη Σκάλα Ερεσού, λειτουργώντας με όρους βεντέτας. Δε δίστασαν να ρίξουν φόλες ακόμα και έξω από τον παιδικό σταθμό της περιοχής αδιαφορώντας αν τα μικρά παιδιά θα έρχονταν αντιμέτωπα με το αποκρουστικό θέαμα των νεκρών ζώων. Ήθελαν προφανώς να στείλουν ένα μήνυμα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σκάλας πως τίποτα και κανείς δεν αγγίζει τους υπαίτιους για τις δολοφονίες δεκάδων ζώων.

Δύο γυναίκες από την Αγγλία που επισκέπτονται χρόνια την Ερεσό και είχαν αποφασίσει να περάσουν το φετινό χειμώνα εκεί αποφάσισαν να φύγουν άρον άρον. Το σκυλί τους δηλητηριάστηκε από φόλα και σώθηκε από θαύμα.

Όπως μας είπε επαγγελματίας της περιοχής η Σκάλα Ερεσού έχει εκατοντάδες φίλους, οι οποίοι στο άκουσμα της είδησης εξέφρασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη δυσφορία τους και τη στενοχώρια τους για όσα διαδραματίζονται στο χωριό.

Η γνωστή καλλιτέχνης- φωτογράφος Τζέλη Χατζηδημητρίου έχει επιλέξει ως μόνιμο τόπο κατοικίας τη Σκάλα Ερεσού τα τελευταία χρόνια. Η ίδια αν και βρίσκεται εκτός νησιού για επαγγελματικές υποχρεώσεις δηλώνει ότι φοβάται να επιστρέψει στη Σκάλα, για να μη δει και το δικό της σκυλί δηλητηριασμένο.

«Στην αρχή θυμώσαμε και ξεκινήσαμε να ενημερώνουμε τον κόσμο και κυρίως τους κτηνοτρόφους πόσο επικίνδυνη είναι αυτή πρακτική. Μοιράσαμε φυλλάδια και κολλήσαμε αφίσες και κάναμε συνάντηση στην περιοχή για το θέμα. Αντί να σταματήσει το φαινόμενο κάποιοι πέταξαν φόλες μέσα στις αυλές φιλόζωων και μέσα στο χώρο που φιλοξενούσε ζώα φιλοζωικό σωματείο στην περιοχή. Δεν μιλάμε πλέον για άτομα που απλά δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν. Μιλάμε για άτομα που έχουν πλήρη συναίσθηση των πράξεών τους και το κάνουν για να προκαλούν την οργή και το θυμό του κόσμου. Ας κάνουν κάτι επιτέλους οι αρχές», είπε η Τζέλη Χατζηδημητρίου στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ.


Πηγη ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ/ Η. ΜΑΡΑΒΑΣ