Δουλέμποροι….φέρνουν μετανάστες με βάρκες ακόμα και κάτω από πολύ κακές καιρικές συνθήκες- Ξεπερνούν πλέον τις 6000 στην Λέσβο

Νέες αφίξεις μεταναστών παρά την κακοκαιρία - Τι δείχνουν τα στοιχεία...


Κάτω από πολύ κακές καιρικές συνθήκες και με θερμοκρασίες γύρω από το μηδέν, πέρασαν στην περιοχή της Συκαμνιάς στη βόρεια Λέσβο, χθες αργά το μεσημέρι 48 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στα υπόλοιπα νησιά...του βορείου Αιγαίου οι ροές ήταν μηδενικές.

Για μια ακόμα φορά εντυπωσιάζουν οι χώρες καταγωγής των 48 νεοαφιχθέντρων που στην πλειονότητά τους είναι Αφρικανοί. Συγκεκριμένα από τους 48 που πέρασαν χθες ένας μόλις είναι Σύρος, οκτώ είναι Αφγανοί και πέντε Ιρακινοί. Οι υπόλοιποι είναι επτά από την Αλγερία, τέσσερις από το Καμερούν, τέσσερις από το Κονγκό, πέντε από το Μαρόκο, ένας από την Τυνησία, δυο από το Νεπάλ, εννέα από το Μπαγκλαντές και τέλος δυο από τη Γουινέα.


Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση σήμερα στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται καταγεγραμμένοι-εγκλωβισμένοι, έχοντας υποβάλει αίτημα ασύλου το οποίο δεν έχει εξεταστεί 11.299 μετανάστες και πρόσφυγες. Συγκεκριμένα στη Λέσβο βρίσκονται 5.707, στη Χίο 3.603 και στη Σάμο 1.989.