Διεθνής διάκριση για το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου στα World Spirits Awards 2015 (vid)

Διεθνής διάκριση για το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου

Η υψηλή ποιότητα, η αξιοπιστία και η αυθεντική γεύση του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, επιβραβεύτηκαν στον έγκριτο διεθνή διαγωνισμό αποσταγμάτων World Spirits Awards 2015. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται τα τελευταία 13 χρόνια και οι ετήσιες συμμετοχές ξεπερνούν τις 400. 

Μάλιστα, ανάμεσα στους συμμετέχοντες συγκαταλέγονται μερικά από τα πιο καταξιωμένα αποστάγματα παγκοσμίως.

Στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε για το 2015, το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου απέσπασε την ανώτατη διάκριση, κερδίζοντας το Double - Gold Medal, βραβείο που απονέμεται σε προϊόντα που ξεχωρίζουν παγκοσμίως για την εξαιρετική τους ποιότητα.

Και όχι τυχαία: Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου παράγεται από το 1894 μέχρι και σήμερα, στο Πλωμάρι της Λέσβου, την πατρίδα του ούζου. Βασικό συστατικό του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου είναι ο γλυκάνισος και καλλιεργείται σε ιδιόκτητα κτήματα της αποσταγματοποιίας, στο Λισβόρι, τον τόπο που φύεται ο καλύτερος γλυκάνισος στον κόσμο!  Παράλληλα, χρησιμοποιείται νερό από τις πηγές του ποταμού Σεδούντα που δίνει χαρακτήρα στο ούζο αλλά και επιλεγμένα ποιοτικά συστατικά από όλη την Ελλάδα, όπως μάραθος από την Εύβοια, μαστιχέλαιο της Χίου, αλάτι από τις αλυκές της Καλλονής Λέσβου.

Για ένα πολύ καλό ούζο όμως, απαιτείται και μια σπουδαία συνταγή, κάτι που τηρείται ευλαβικά, ακολουθώντας πιστά τη μυστική συνταγή που δημιούργησε ο Ισίδωρος Αρβανίτης το 1894.

Η απόσταξη γίνεται παραδοσιακά, σε μικρούς χειροποίητους  χάλκινους άμβυκες, όπως τότε, οι οποίοι φτιάχνονται από χαλκό, από την ίδια οικογένεια χαλκουργών, μέχρι και σήμερα.

Η εμφιάλωση, η συσκευασία και η αποθήκευση του Ούζου Πλωμαρίου, γίνονται με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοματοποίηση. Έτσι επιτυγχάνεται η μέγιστη ασφάλεια και ποιότητα για τους καταναλωτές. 

Η αποσταγματοποιία δε θα μπορούσε όμως να καταφέρει τίποτα χωρίς τους ανθρώπους της. Όλοι οι εργαζόμενοι της ποτοποιίας συνδέονται συναισθηματικά με τη δουλειά τους. Οι περισσότεροι εξάλλου έχουν μεγαλώσει στο Πλωμάρι και το ούζο είναι μέρος των αναμνήσεών τους και των παραδόσεών τους. Γι’ αυτό και το κάνουν με αγάπη και μεράκι.

Ένα γνήσιο ελληνικό προϊόν από 100% απόσταξη, που κατάφερε να ξεχωρίσει για ακόμη μια φορά στο εξωτερικό, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του και αποδεικνύοντας πως αποτελεί σταθερή αξία.

Σήμερα το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου κατέχει την πρώτη θέση στις καρδιές των Ελλήνων, ενώ εξάγεται σε 38 χώρες παγκοσμίως.

Δείτε το spot για το βραβείο:



Περισσότερες πληροφορίες για το Ούζο Πλωμαρίου: