Ειρηνική πορεία για το Πολυτεχνείο στην Μυτιλήνη…με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας και δυνάμεις των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ (pics,vid)

Με την καθιερωμένη πορεία από την πλατεία Σαπφούς προς την Προτομή του ΜιχάληΜυρογιαννη κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 43η επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης το 1973 στην Μυτιλήνη.

Με μεγαλειώδη συμμετοχή ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το απόγευμα η καθιερωμένη πορεία για την 43η επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης το 1973 στην Μυτιλήνη.

Στην πορεία την όποια διοργάνωσε το ΠΕΚ, κάλεσμα απεύθυναν και άλλοι φορείς, συμμετείχαν  πρωτοβάθμια σωματεία, κοινωνικοί φορείς και σύλλογοι, μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντεξουσιαστες  κ.ά..  Συμμετείχαν επίσης και πολλοί απλοί πολίτες.

Η συγκέντρωση είχε όγκο και παλμό, με εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 500-600 περίπου άτομα

Η πορεία χωρίστηκε σε δυο μπλοκ με τα μέλη του ΠΕΚ, ΠΑΜΕ, ΚΝΕ να προπορεύονται με την καθιερωμένη περιφρούρηση και αρκετά μέτρα πίσω να ακολουθουν τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και μικρή ομάδα αντεξουσιαστων ενώ στην ουρά της ακολουθούσε και μικρή ομάδα μεταναστών.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Σαπφούς και μέσω της οδού Κουντουριώτη κατευθύνθηκε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και από εκεί προς την προτομή του Μιχάλη Μυρογιαννη, στην συνέχεια τα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΠΕΚ επέστρεψαν από την οδο Σμύρνης στην προκυμαία Μυτιλήνης .

Το δεύτερο μπλοκ της πορείας άλλαξε κατεύθυνση καθώς μπήκε στην αγορά από το στενό του παλιού Δημαρχείου και μέσω της Μητρόπολης Μυτιλήνης επέστρεψαν στην Πλατεία Σαπφους.

Από την πορεία είχε δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος στην πόλη

Στο μνημείο του Μιχάλη Μυρογιάννη κατατέθηκαν στεφάνια από το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ κ.α

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Ζει, ζει ο Τεμπονέρας ζει, με Πέτρουλα, Λαμπράκη αυτός μας οδηγεί» και «Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή, ήταν εξέγερση και πάλη λαϊκή», «Φονιάδες των Λαών Αμερικανοί» ενώ έντονα ήταν τα συνθήματα και κατά της Χρυσής Αυγής.

Η πορεία ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνει το παραμικρό

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Περισσότεροι από 400 αστυνομικοί και διμοιρίες των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ βρίσκονταν φέτος επί ποδός στην Μυτιλήνη λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που έχουν παρθεί από τις Αρχές για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκονταν η πολυκατοικία και τα γύρω στενά όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χ.Α στην Μυτιλήνη από νωρίς το πρωί αποτρέποντας κάθε εισβολή στην πολυκατοικία.

Διμοιρία των ΥΜΕΤ μάλιστα ακολουθούσε διακριτικά την πορεία στην ουρά της.

Ο φετινός σχεδιασμός της αστυνομίας ήταν καθόλα άρτιος και απέτρεψε το κάθε επεισόδιο εγκλωβίζοντας τους αναρχικούς διαδηλωτές ώστε να μην μπορούν να δημιουργήσουν επεισόδια και ζημίες σε καταστήματα και τράπεζες.

Η κάμερα του LesvosPost TV που ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ βρέθηκε στην μεγάλη διαδήλωση και κατέγραψε ότι συνέβη εκεί. Ακόμα ένα αποκλειστικό δημοσίευμα για την ιστοσελίδα των πολιτών της Λέσβου… Δείτε τα βίντεο …



Τίμησαν τον Μυρογιαννη το μεσημέρι…

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Μιχάλη Μυρογιάννη παρουσία επισήμων, φορέων του νησιού αλλά και πλήθους κόσμου.

Εκπρόσωποι φοιτητικών παρατάξεων, φοιτητικών συλλόγων, πολιτικών νεολαίων, εκπρόσωποι φορέων, κομμάτων, δημοτικής και περιφερειακής αρχής βρέθηκαν στην προτομή του Μιχάλη Μυρογιαννη για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αγώνα των φοιτητών απέναντι στη δικτατορία (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το βίντεο


ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΒΙΝΤΕΟ : Γεώργιος Στεφάνου (Δ/ντης- αρχισυντάκτηςLesvosPost.com)

ΦΩΤΟ: Ευστράτιος Στεφάνου (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)


Βοηθός: Ραφαήλ-Αναστάσιος Στεφάνου (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)