Δύσκολο βράδυ στην Καλλονή- Πλημμυρίζει και το Κέντρο Υγείας -ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΥΡΙΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΟΝΗ (Φώτο, βίντεο)

Δύσκολο βράδυ στην Καλλονή

Σπίτια και επιχειρήσεις πλημυρίζουν, αυτοκίνητα παρασύρονται εδώ και λίγη ώρα στην Καλλονή από τα ορμητικά νερά του ποταμού ΑΧΕΡΩΝΑ που υπερχείλισε νωρίς το βράδυ.

Μετά απο επικοινωνία μας με τον αντιδήμαρχο Καλλονής μας ενημέρωσε πως ΟΛΑ τα σχολεία στην Καλλονή αύριο(29/11) θα παραμείνουν κλειστά για λόγους ασφαλείας!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας πολλές επιχείρησες και κατοικίες βρίσκονται στο έλεος των ορμητικών νερών με τις αρμόδιες αρχές να δίνουν μάχη με τις λάσπες και τα ορμητικά νερά..

Στην Καλλονή βρίσκονται κλιμάκια του δήμου και της περιφέρειας αλλα και δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας όπου προσπαθούν να αντλήσουν τα νερά από σπίτια και επιχειρήσεις που βρίσκονται δίπλα στον ποταμό. Το νερό συνεχίζει την επέλαση του σε όλο το μήκος της πλατείας! Τα νερά αυξάνουν ολο και περισσότερο ενώ έχουν αποκλειστεί αυτοκίνητα στην περιοχή Μαλαθρα.! Πολύ βροχή αυτή την ώρα και στα χωριά. Εκατοντάδες λίτρα νερού αναμένονται απο τα γύρω χωριά στην Καλλονή κάνοντας την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη τις επόμενες ώρες! Το νερό έχει ύψος μισό μέτρο στην πλατεία της Καλλονής. 

Καταστηματάρχες "οχυρώνονται" να σώσουν ότι σώζεται! Τεράστια η ποσότητα νερού στο Κ.Υ. Καλλονής! φτάνει πάνω απο το 1 μέτρο!

Ο δήμος Λέσβου τις προηγούμενες ημέρες φρόντισε να καθαρίσει τον ποταμό ΑΧΕΡΩΝ αλλά αυτό απ ότι φαίνεται δεν ήταν αρκετό, καθώς οι τεράστιες ποσότητες νερού που πέφτουν στην Καλλονή έκαναν τον ποταμό να ξεχειλίσει και να έχουν εισβάλλει είδη τα νερά στις πρώτες κατοικίες και επιχειρήσεις.

Πάντως η Καλλονή για ακόμα μια φορά θα μείνει άυπνη μετρώντας αύριο το πρωί τις πληγές της για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια…

Ανταπόκριση από την Καλλονή συνεργάτες μας από το kalloninews.gr


Το LesvosPost.com και η συντακτική του ομάδα βρίσκεται επι ποδός και θα σας ενημερώνει συνεχώς για την επέλαση της κακοκαιρίας στην Λέσβο…. Μείνετε συντονισμένοι….


Δείτε και αυτά (ΠΑΤΗΣΤE ΤΑ LINK):