Ισχυρή χαλαζόπτωση με χαλάζι μεγάλου μεγέθους έπληξε την Μυτιλήνη- SOS εκπέμπει η Καλλονή-Προβλήματα στο Πλωμάρι (pics,vid)

Το LesvosPost.com και η συντακτική του ομάδα βρίσκεται επι ποδός και θα σας ενημερώνει συνεχώς για την επέλαση της κακοκαιρίας στην Λέσβο…. Μείνετε συντονισμένοι….

Ισχυρή χαλαζόπτωση μικρής διάρκειας έπληξε την Μυτιλήνη πριν από λίγα λεπτά κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας που πλήττει την Λέσβο από το πρωί.

Η χαλαζόπτωση προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ σε μεγάλο μέρος της Λέσβου υπάρχει διακοπή ρεύματος.







Δείτε βίντεο του Lesvospost από την χαλαζόπτωση στην Μυτιλήνη


Ποταμός Καλλονής
Σε κίνδυνο η Καλλονή… Υπερχείλισε ο ποταμός

Σπίτια και επιχειρήσεις πλημυρίζουν, αυτοκίνητα παρασύρονται εδώ και λίγη ώρα στην Καλλονή από τα ορμητικά νερά του ποταμού ΑΧΕΡΩΝΑ που υπερχείλισε πριν από λίγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας πολλές επιχείρησες και κατοικίες βρίσκονται στο έλεος των ορμητικών νερών με τις αρμόδιες αρχές να δίνουν μάχη με τις λάσπες και τα ορμητικά νερά..

Στην Καλλονή βρίσκονται κλιμάκια του δήμου και της περιφέρειας αλλα και δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας όπου προσπαθούν να αντλήσουν τα νερά από σπίτια και επιχειρήσεις που βρίσκονται δίπλα στον ποταμό. Το νερό συνεχίζει την επέλαση του σε όλο το μήκος της πλατείας! Τα νερά αυξάνουν ολο και περισσότερο ενώ έχουν αποκλειστεί αυτοκίνητα στην περιοχή Μαλαθρα.! Πολύ βροχή αυτή την ώρα και στα χωριά. Εκατοντάδες λίτρα νερού αναμένονται απο τα γύρω χωριά στην Καλλονή κάνοντας την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη τις επόμενες ώρες! Το νερό έχει ύψος μισό μέτρο στην πλατεία της Καλλονής. Καταστηματάρχες "οχυρώνονται" να σώσουν ότι σώζεται!

Ποταμός Καλλονής
Ο δήμος Λέσβου τις προηγούμενες ημέρες φρόντισε να καθαρίσει τον ποταμό ΑΧΕΡΩΝ αλλά αυτό απ ότι φαίνεται δεν ήταν αρκετό, καθώς οι τεράστιες ποσότητες νερού που πέφτουν στην Καλλονή έκαναν τον ποταμό να ξεχειλίσει και να έχουν εισβάλλει είδη τα νερά στις πρώτες κατοικίες και επιχειρήσεις.

Πάντως η Καλλονή για ακόμα μια φορά θα μείνει άυπνη μετρώντας αύριο το πρωί τις πληγές της για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια…

Ανταπόκριση από την Καλλονή συνεργάτες μας από το kalloninews.gr

Δείτε βίντεο από την Καλλονή…



Πλωμαρι 
Προβλήματα και στην ευρύτερη περιοχή του Πλωμαριου…

Οι συνεργάτες μας από το Plomarinews μας ενημερώνουν : Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί που θα κινηθούν τις βραδινές ώρες στο οδικό δίκτυο Πλωμαρίου προς Γέρα. Λόγω της σημερινής βροχόπτωσης σημειώθηκαν πλημμύρες κυρίως στον Τρύγωνα κοντά στοελαιοτριβείο όπου χρειάστηκε όχημα του δήμου για να αντλήσει τα νερά. Σε διάφορα σημεία έχουν συρθεί στο δρόμο πέτρες μαζί με λάσπη, όπως στο σημείο που βρίσκεται η Ταβέρνα του Παναή, επίσης στο λαγκάδι λίγο μετά το μουσείο του ούζου Βαρβαγιάννη, αλλά και σε άλλα σημεία του δρόμου όπου υπάρχουν και κλαδιά.

Δείτε πλάνα που κατέγραψε σήμερα το βράδυ η κάμερα μας