Ανακοινώσεις ΚΚΕ και ΚΕΕΡΦΑ κατά της επίσκεψης Λαγού-Κασιδιάρη στην Λέσβο

Ανακοινώσεις ΚΚΕ και ΚΕΕΡΦΑ


ΚΚΕ : «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Ο δημοκρατικός λαός της Λέσβου κηρύσσει ανεπιθύμητα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής, Κασιδιάρη και Λαγό, που ανακοίνωσαν την επίσκεψή τους στο νησί μας την Τετάρτη 16 Νοέμβρη.

Αποτελεί πραγματικά πρόκληση η επίσκεψη αυτή, σε έναν τόπο ποτισμένο με το αίμα αγωνιστών, που αλύγιστα πάλεψαν ενάντια στους ναζί κατακτητές και τα ντόπια τσιράκια τους, των οποίων τιμητές και επίδοξοι απόγονοι είναι οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Πόσο μάλλον, όταν επιλέγονται για την επίσκεψη αυτή, οι μέρες που πανελλαδικά τιμάμε τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Είναι ξεκάθαρες οι επιδιώξεις τους από αυτή την επίσκεψη.

Θέλουν για ακόμα μια φορά να συσκοτίσουν τις αιτίες που γεννούν το προσφυγικό – μεταναστευτικό, στοχοποιώντας τα θύματα και όχι τους θύτες. Βάζουν στο στόχαστρο τους ξεριζωμένους από τις συνέπειες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, πρόσφυγες και μετανάστες, βγάζοντας λάδι αυτούς που απ’ τη μια δίνουν Γη και ύδωρ στα γεράκια των Ιμπεριαλιστών που αιματοκυλούν τους λαούς της Μέσης Ανατολής και απ’ την άλλη στηρίζουν τις συνθήκες και συμφωνίες της ΕΕ, που κρατούν διπλά εγκλωβισμένους τους πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά μας.

Επιδιώκουν με κάθε τρόπο να ποτίσουν με ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο τη νεολαία, διακηρύσσοντας την εγκληματική ναζιστική ιδεολογία τους, που από την ίδια τη φύση της, εχθρεύεται το λαϊκό κίνημα.

Με τα μισαλλόδοξα κηρύγματα προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση που νιώθουν τα λαϊκά στρώματα, που βάναυσα πλήττονται από την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική. Δίνουν έτσι – για άλλη μια φορά – στήριγμα, σε όσους ωφελούνται από αυτά τα μέτρα, εκπληρώνοντας πιστά το ρόλο τους ως στυλοβάτες του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος.

Φιλοδοξούν να οργανώσουν και στο νησί μας τάγματα εφόδου, για να τρομοκρατούν και να επιτίθενται τόσο στους πρόσφυγες και μετανάστες όσο και ενάντια στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα, σε κάθε φωνή που παλεύει και βάζει στο στόχαστρο τα αφεντικά τους, το σύστημα που τόσο πιστά υπηρετούν.

ΑΣ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ

Ο λαός της Λέσβου δεν πρόκειται να επιτρέψει να γίνουν εγκλήματα σαν κι αυτά στο Κερατσίνι και στο Πέραμα, εγκληματικές ενέργειες σαν κι αυτές που αποκαλύπτονται καθημερινά στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που είναι σε εξέλιξη.

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καλεί την εργατιά, όλα τα λαϊκά στρώματα, κάθε δημοκράτη, τη νεολαία του νησιού μας, να δώσουν μαχητική απάντηση στα σχέδια της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής, με τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου που διοργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 6:30 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς. Να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στο σύστημα που γεννά και εκτρέφει φασιστικά μορφώματα, όπως η Χρυσή Αυγή.»

Μυτιλήνη, 12-11-2016

ΚΕΕΡΦΑ «Έξω ο Κασιδιάρης και ο Λαγός από Χίο και Λέσβο»

Σε ανακοίνωση που έστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης  η  «ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ» αναφέρει:

» Έξω ο Κασιδιάρης και ο Λαγός από Χίο και Λέσβο

Να ματαιώσουμε τις ρατσιστικές φιέστες μίσους των νεοναζί της Χρυσής Αυγής
Λέσβος- Γη Αντιφασιστική

Η περιοδεία μίσους των νεοναζί της Χρυσής Αυγής κατά των προσφύγων στη Χίο και τη Λέσβο παραμονές του Πολυτεχνείου αποτελεί  πρόκληση σε βάρος των δημοκρατικών ευαισθησιών και των αισθημάτων αλληλεγγύης της συντριπτικής πλειοψηφίας.
Επέλεξαν να επισκεφθούν την Λέσβο, τη μέρα που κάθε δημοκράτης τιμά την μνήμη του Μιχάλη Μυρογιάννη που τον δολοφόνησε ο Ντερτιλής. Η Χρυσή Αυγή τιμά τους δολοφόνους της; χούντας.

Η επίσκεψη των Κασιδιάρη-Λαγού αποτελεί επιθεώρηση της επανίδρυσης των ταγμάτων εφόδου που επιχειρούν να τα βγάλουν στα νησιά κατά των προσφύγων, των αλληλέγγυων και των αγωνιστών του εργατικού κινήματος και της νεολαίας.

Στα τέλη Σεπτέμβρη οι επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην Λέσβο προκάλεσαν αντιφασιστικό ξεσηκωμό όταν επιτέθηκαν κατά δημοσιογράφων και αλληλέγγυων.
Είναι καιρός, η κυβέρνηση να σταματήσει την αδιέξοδη πολιτική της  μετατροπής των νησιών σε Γκουαντάναμο με την επιβολή καθεστώτος εσωτερικών συνόρων σε βάρος των προσφύγων με τον εγκλεισμό τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την απαγόρευση μετακίνησης από τα νησιά.

Δίκαια εξεγείρονται οι πρόσφυγες κατά της φυλάκισης τους και τις άθλιες συνθήκες στα στρατόπεδα.

Αυτές οι πολιτικές στρώνουν το έδαφος στην φασιστική δημαγωγία και για αυτό πρέπει να τις ξηλώσουμε, ανοίγοντας τα σύνορα, κλείνοντας τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δίνοντας άσυλο στους πρόσφυγες και το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση, καταργώντας την ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.Τα συνδικάτα και τα δημοτικά συμβούλια χρειάζεται να απαιτήσουν τώρα από την κυβέρνηση να προχωρήσουν στον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά.

Αυτές τις μέρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής φάνηκε ξεκάθαρα ο ρόλος του Λαγού και των μπράβων της Χρυσής Αυγής στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων της Ζώνης του περάματος με την δολοφονική επίθεση κατά των συνδικαλιστών στο Πέραμα και την ίδρυση κίτρινου εργοδοτικού σωματείου με την χρηματοδότηση των αφεντικών.
Τις μέρες που οι εργαζόμενοι ξεσηκώνονται  με απεργίες ενάντια στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης και την υποδοχή που ετοιμάζει στον πλανητάρχη Ομπάμα, η Χρυσή Αυγή χαιρέτισε την επικράτηση Τράμπ στις ΗΠΑ και χύνει ρατσιστικό δηλητήριο για να αποπροσανατολίσει την οργή του κόσμου.

Καλούμε τα σωματεία, τους φοιτητές, τις συλλογικότητες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, το ΕΚΛ να ματαιώσουν τις φασιστικές προβοκάτσιες των νεοναζί της Χρυσής Αυγής με τις ρατσιστικές εκδηλώσεις μίσους στις 16 Νοέμβρη και να κλιμακώσουμε με μαζική συμμετοχή στη πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη.»


ΚΕΕΡΦΑ   ΛΕΣΒΟΥ